Καραγιάννης: Τέλος στις παθογένειες των δημόσιων συμβάσεων

Καραγιάννης: Τέλος στις παθογένειες των δημόσιων συμβάσεων

Ψηφίζεται σήμερα, στη Βουλή,  το σχέδιο νόμου που τροποποιεί τον ν. 4412/2016, επιφέροντας σημαντικές τομές και επιλύοντας χρόνια ζητήματα ενός δαιδαλώδους θεσμικού πλαισίου, όπως επισημαίνει ο Γ.Γ. Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Ο Γενικός Γραμματέας με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα,  υποστηρίζει  ότι με την τροποποίηση του ν.4412, επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στις δημόσιες συμβάσεις.
“Με το νομοσχέδιο” , προσθέτει ο κ. Καραγιάννης,  “προχωράμε σε μια ολιστικά διαφορετική προσέγγιση και πλέον μεταρρυθμίζουμε το χώρο επιλύοντας χρόνια ζητήματα ενός δαιδαλώδους θεσμικού πλαισίου.
“Σήμερα, ολοκληρώνουμε μία συστηματική προσπάθεια 18 ολόκληρων μηνών με στόχο τη γρήγορη, αξιόπιστη, και με κανόνες διαφάνειας και αμεροληψίας, εκτέλεση δημόσιων έργων και μελετών.
“Για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθειά μας, δουλέψαμε εντατικά, υπό την καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, συστήθηκαν δύο νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και δύο ομάδες εργασίας, στις οποίες συμμετείχαν νομικοί, μηχανικοί, εκπρόσωποι φορέων της αγοράς, υπηρεσιακοί παράγοντες και οδηγηθήκαμε πλέον σε μια συνολική αναβάθμιση του Νόμου.
🔹Επιταχύνουμε και απλοποιούμε όλες τις διαδικασίες που καθυστερούν τα έργα
🔹Ενισχύουμε το ρόλο των ιδιωτών και θεσμοθετούμε την ιδιωτική επίβλεψη σε έργα και μελέτες
🔹Θεραπεύουμε την παθογένεια των υψηλών εκπτώσεων
🔹Εκσυγχρονίζουμε και ψηφιοποιούμε τις διαδικασίες
🔹Εισάγουμε και ενισχύουμε καινοτόμες πρακτικές, όπως είναι η ενίσχυση του συστήματος μελέτη – κατασκευή και η θεσμοθέτηση της διαιτητικής επίλυσης κάθε διαφοράς
Προχωράμε αποφασιστικά, αποτελεσματικά και με απόλυτη διαφάνεια”, καταλήγει ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ