Καραμανλής: Η Fraport “απογειώνει” το αεροδρόμιο Μακεδονία (ΦΩΤΟ)

Καραμανλής: Η Fraport “απογειώνει” το αεροδρόμιο Μακεδονία (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση των κτιρίων του αεροδρομίου “Μακεδονία”, από τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή. “Η Θεσσαλονίκη έχει το αεροδρόμιο που της αξίζει”, ανέφερε μετά την ξενάγησή του στους νέους χώρους.

Επισκέφθηκε σήμερα το Αεροδρόμιο Μακεδονία ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ώστε να επιθεωρήσει τις εργασίες που έγιναν στην κατασκευή και την αναβάθμιση των κτιρίων. Παρόντες, ήταν ο γενικός γραμματέας υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο γενικός διευθυντής κατασκευαστικού έργου, Bill Fullerton, ο γενικός διευθυντής επιχειρησιακών λειτουργιών, Ηλίας Μαραγκάκης, ο διευθύνων σύμβουλος Intrakat, Πέτρος Σουρέτης, ο εκτελεστικός διευθυντής Intrakat, Δημήτρης Παππάς.

Ο υπουργός ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του νέου τερματικού σταθμού και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι το έργο αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα, για το πως οι λεγόμενες συμπράξεις ιδιωτικού – δημοσίου, έχουν θετικά αποτελέσματα. Ο ίδιος, επεσήμανε την σημαντικότητα της ολοκλήρωσης του έργου εν όψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου.

“Όσοι είχαμε δει το αεροδρόμιο πριν έρθει η Fraport, διαπιστώνουμε την τεράστια διαφορά που έχει σήμερα τόσο στην λειτουργικότητα όσο και στην αισθητική του το αεροδρόμιο Μακεδονία. Το κατασκευαστικό έργο ολοκληρώθηκε και η Θεσσαλονίκη έχει το αεροδρόμιο που της αξίζει. Αν θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει πραγματικός πόλος ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, χρειαζόμαστε ένα αεροδρόμιο σαν αυτό που βλέπουμε σήμερα. Ένα αεροδρόμιο σύγχρονο, σε μία πόλη που μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται να αποτελέσει ένα στολίδι, όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και για όλη την Ανατολική Ευρώπη”, δηλώνει ο υπουργός.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ