Καρδίτσα: Καταγγελίες ότι Αντιδήμαρχος υπεξαίρεσε προϊόντα που προορίζονταν για πλημμυροπαθείς

Καρδίτσα: Καταγγελίες ότι Αντιδήμαρχος υπεξαίρεσε προϊόντα που προορίζονταν για πλημμυροπαθείς

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά από δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι στο σπίτι Αντιδημάρχου της Καρδίτσας, βρέθηκαν προϊόντα, που προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας, Κώστας Γκαβογιάννης, υποστηρίζει στο GRTimes ότι “η εισαγγελική έρευνα στο σπίτι της Αντιδημάρχου πυροδοτήθηκε ύστερα από τη δική μου απεύθυνση στον εισαγγελέα”. Πληροφορίες του GRTimes από το Δήμο Καρδίτσας δίνουν μία διαφορετική οπτική της υπόθεσης.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρουν ότι η αστυνομία της Καρδίτσας έκανε έφοδο στο σπίτι μίας Αντιδημάρχου και εντόπισε τρόφιμα τα οποία, όπως γράφτηκε, προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο GRTimes ο δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας και επικεφαλής του συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή” Κώστας Γκαβογιάννης, η συγκεκριμένη Αντιδήμαρχος ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή και την διανομή των προϊόντων στους πλημμυροπαθείς. “Πιστεύω η εισαγγελική έρευνα πυροδοτήθηκε κατόπιν δικής μου απεύθυνσης στον εισαγγελέα. Πριν 4 μήνες, ζήτησα από τον Δήμο Καρδίτσας να μου παρουσιάσει αναλυτικά τι προϊόντα ακριβώς παρέλαβαν, από ποιους και σε ποιους τα έχουν διανείμει. Η απάντηση ήταν ένα αόριστο χαρτί, το οποίο δεν ανταποκρινόταν σε αυτά που ζήτησα εγώ. Πήγα στον εισαγγελέα το χαρτί πριν περίπου ενάμιση μήνα, καθώς δεν έπαιρνα ικανοποιητική απάντηση από τον δήμο, και από εκεί και μετά ανέλαβε ο εισαγγελέας. Εκτιμώ πως έτσι άρχισαν όλα”, αναφέρει.

“Γελοίες” οι κατηγορίες

Πληροφορίες από το Δήμο Καρδίτσας διαψεύδουν στο GRTimes τα δημοσιεύματα, ενώ κατακρίνουν την διαπόμπευση της συγκεκριμένης αντιδημάρχου, πριν αποφανθεί ο εισαγγελέας. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι “όλα άρχισαν από μία ομάδα στα social media, της οποίας τα μέλη ως επί το πλείστο διατηρούν fake profile. Η εισαγγελία και η αστυνομία δεν επιβεβαιώνουν τον υποτιθέμενο σφετερισμό τροφίμων που δήθεν προορίζονταν για πλημμυροπαθείς. Είναι αστείο να λέμε κάτι τέτοιο διότι σπίτι της δεν βρέθηκε ούτε ένα αγροτικό προϊόν”.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνη του προγράμματος ΤΕΒΑ, με αποτέλεσμα να διατηρεί στο σπίτι της ποσότητα τροφίμων όπως αλεύρι, μακαρόνια και άλλα, ώστε να τα διανέμει στους πολίτες του προνοιακού προγράμματος. “Είναι γελοίο να μιλάμε για πλημμυροπαθείς. Όλα τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν μοιράστηκαν. Οι γελοίες κατηγορίες αφορούν τρία σακιά αλεύρι. Όλοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας έως ότου καταδικαστούν και δεν μπορούμε να τους διαπομπεύουμε, ειδικά όταν βρισκόμαστε στη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης και δεν έχει αποφανθεί εισαγγελέας”, αναφέρουν μεταξύ άλλων, ενώ εκτιμούν ότι η ιστορία αυτή θα λήξει με την απαλλαγή της αντιδημάρχου από όλες τις κατηγορίες.

“Πυρά” εναντίον του Δημάρχου από τον επικεφαλής του συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή” 

Ο κ. Γκαβογιάννης από την πλευρά του ζητά από τον Δήμαρχο Καστοριάς “να βγει και να κάνει δηλώσεις για το ζήτημα”. Μεταξύ άλλων τονίζει, ότι όταν απευθύνθηκε στον εισαγγελέα δεν είχε καμία υποψία για κανέναν από τους τοπικούς παράγοντες.

“Όλα ξεκινούν από την κεφαλή. Αν με ρωτάτε τι θα έκανα αν ήμουν δήμαρχος, τότε σας απαντώ ότι αν οι κατηγορίες αποδειχθούν αληθείς, τότε δεν θα δικαιολογούσα και δεν θα σήκωνα τέτοια λάθη. Το γιατί είναι απλό. Εκλεγόμαστε, είμαστε εκτελεστικά όργανα των πολιτών. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Σε αυτό ακριβώς έχουν μπερδευτεί οι περισσότεροι…”, καταλήγει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ