Καρδίτσα-Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Δεν είχα δόλο» λέει η 44χρονη-Τι αναφέρει ο δικηγόρος της (VIDEO)

Καρδίτσα-Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Δεν είχα δόλο» λέει η 44χρονη-Τι αναφέρει ο δικηγόρος της (VIDEO)

“Δηλώνω αθώα, δεν είχα κανένα δόλο. Βοήθησα στην έκδοση των εικονικών εμβολιασμών, απλά και μόνο για να βοηθήσω ανθρώπους που είχαν υποκείμενα νοσήματα και φοβόντουσαν τις παρενέργειες του εμβολίου”.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Το παραπάνω δηλώνει, δια μέσου του δικηγόρου της, η 44χρονη διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, η οποία χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά σε πολίτες που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και κατηγορείται, μεταξύ άλλων αδικημάτων, για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροληψίας.

Η εισαγγελική έρευνα για την εν λόγω υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά την αποκάλυψη ότι 44χρονη υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας είχε χορηγήσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε περίπου 33 περιπτώσεις πολιτών.

Τι λέει ο δικηγόρος της 44χρονης, Νίκος Αρβανιτάκης

Ότι η ποινική δίωξη είναι βέβαιο ότι θα αποδομηθεί καθώς οι οι αστυνομικές Αρχές που έκαναν την έρευνα “έδωσαν ένα πλαίσιο μεγάλης μεγέθυνσης και υπερβολής για τα τελεσθέντα αυτά αδικήματα, τα οποία, κατά την άποψη της υπεράσπισης, είναι στα όρια της πλημμεληματικής διαβάθμισης”, δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της βασικής υπόπτου (44χρονη) που ευθύνεται για τους εικονικούς εμβολιασμούς και τα πέντε αδέλφια της.

Ο ίδιος επισήμανε ότι “η εγκληματική οργάνωση είναι ένας υπερβολικός χαρακτηρισμός τον οποίο έχει δώσει η ίδια η αστυνομική αρχή”, ξεκαθαρίζοντας ότι στην ανάκριση θα αποδοθούν κανονικά οι κατηγορίες και θα εξεταστούν ένα προς ένα τα πραγματικά περιστατικά.

“Ούτε χρηματισμός υπάρχει, ούτε οποιαδήποτε ύποπτη συναλλαγή που θα δημιουργούσε υπόνοιες για κάποιες οικονομικές συναλλαγές που θα προσέδιδαν μια ύποπτη συμπεριφορά σε πέντε συγγενικά πρόσωπα”, σημείωσε ο κ. Αρβανιτάκης.

Ο ίδιος εξήγησε στη συνέχεια, ότι τα έξι αδέλφια φρόντιζαν τους γονείς τους που ήταν άρρωστοι και μετά το θάνατο της μητέρας τους, από αιτία που δε σχετίζονται με τον κορωνοϊό, όλα τα αδέλφια συνεισφέρουν με τις δυνάμεις τους για τη φροντίδα του γηραιού πατέρα τους που πάσχει από πολλά υποκείμενα νοσήματα και διαμένει σε δομή υγείας στη Λάρισα. “Άρα, λοιπόν, δεν μπορεί να χαρακτηριστούν σε καμία περίπτωση αυτές οι συναλλαγές μεταξύ των αδελφών ως ύποπτες”, πρόσθεσε.

Εμβρόντητη η 44χρονη

Όπως είπε ο δικηγόρος της 44χρονης, η εντολέας του μόλις έμαθε για τις κατηγορίες, “έμεινε εμβρόντητη και σοκαρίστηκε. Η ίδια πάσχει από ανίατη ασθένεια και ο αρχικός σκοπός της ήταν να βοηθήσει τον άνθρωπο. Και αυτούς τους ανθρώπους που βοήθησε με εικονικούς εμβολιασμούς, ήταν γιατί έπασχαν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, φοβούμενοι για τις παρενέργειες (σ.σ. του εμβολιασμού). Όταν πάσχεις από μία ανίατη ασθένεια και έχεις νιώσει κοντά τον θάνατο, θες να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου”, υπογράμμισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αρβανιτάκης ανέφερε ότι η αστυνομία έδωσε μεγαλύτερη διόγκωση στην υπόθεση, εμφορούμενη ότι υπάρχει το επίκαιρο θέμα της πανδημίας και για την αποτροπή ενδιαφερόμενων να κάνουν τις ίδιες παράνομες ενέργειες, με απώτερο στόχο τα οικονομικά κίνητρα. Κάτι, που όπως είπε, δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η αρμόδια εισαγγελική αρχή προχώρησε στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης κατά 48 προσώπων, ενώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα.

Τα κακουργήματα αφορούν το στενό πυρήνα της «οργάνωσης», περίπου 4 με 5 άτομα και περιλαμβάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εικονικοί εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Ενδεχόμενο για πάνω από 100 περιστατικά

Στο Εσωτερικών Υποθέσεων η υπάλληλος του ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας (VIDEO)

Μ. Βορίδης: Έως 170.000 ευρώ τα πρόστιμα για τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top