Καρναβάλι Πάτρας: Πλούσιο πρόγραμμα στην αποψινή τελετή έναρξης αφιερωμένης στην Αναγέννηση

Καρναβάλι Πάτρας: Πλούσιο πρόγραμμα στην αποψινή τελετή έναρξης αφιερωμένης στην Αναγέννηση

Μουσικές, αποκριάτικοι παιανισμοί, χορογραφίες αλλά και το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου γεμίζουν σήμερα από το πρωί το κέντρο της Πάτρας, στη μεγάλη γιορτή της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου σήμερα, και μικροί και μεγάλοι στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, την Πάτρα, κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης για να συμμετέχουν στην ημέρα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού το οποίο για παραπάνω επί ένα μήνα – 37 μέρες και νύχτες- θα διασκεδάζει τον κόσμο με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το πρώτο Καρναβάλι, μετά την πανδημία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί ως είθισται, μεταφέροντας χαρμόσυνα μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας, κεφιού και διασκέδασης.

Όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το GRTimes.gr, οι διαδρομές του Μουσικού Άρματος αναγγέλλοντας την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού ξεκίνησαν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ανήμερα του Αγίου Αντωνίου. Ωστόσο, η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ, στην πλατεία Γεωργίου Α’, από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Εκδηλώσεις από το πρωί

Οι δράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 10 το πρωί, 21 Ιανουαρίου, με δυο μουσικά άρματα να στέλνουν το χαρμόσυνο μήνυμα ελπίδας. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεχωριστές δράσεις που περιλαμβάνουν μουσικές με κρουστά, με πνευστά, καλλιτεχνικά δρώμενα κτλ.

Θα ξεκινήσουν δυο πομπές με κατεύθυνση το Δημαρχείο, εκεί όπου ο Δήμαρχος Πατρέων, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, θα παραλάβει το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή. Την εκδήλωση θα σφραγίσει το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου προσφέροντας τη δική του γλυκιά πινελιά.

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων (26 Φεβρουαρίου) σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Η αποψινή τελετή έναρξης

Το καρναβαλικό ραντεβού θα ανανεωθεί για την πλατεία Γεωργίου Α΄, την κατεξοχήν πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού στις 21.00 όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Εκεί, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 και η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή θα καλωσορίσει το πλήθος των φίλων του Πατρινού Καρναβαλιού. Το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου θα έχει την καθιερωμένη παρουσία του με τις ρίψεις των σοκολατοριχτών να γλυκαίνουν το πλήθος.

Η φετινή Τελετή Έναρξης είναι αφιερωμένη στην Αναγέννηση και το πρώτο μέρος και βασικό δρώμενο της τελετής έναρξης αποτελεί ιδέα και υλοποίηση του διακεκριμένου, διεθνούς, χορογράφου Σπύρου Κουβαρά, ιδρυτή της ελληνογαλλικής ομάδας σύγχρονου χορού, Synthesis 748 Dance Co.

Το δεύτερο μέρος της τελετής έναρξης περιλαμβάνει μια πολύχρωμη Καρναβαλική γιορτή, που έχει ετοιμάσει ο Σωτήρης Ντούβας, κυριαρχεί η μουσική, δίνει τον αναγεννησιακό ρυθμό της και πετάει τις σπίθες της σε όλη την Ελλάδα.

Ο Κρυμμένος Θησαυρός

Από την τελετή έναρξης δεν θα μπορούσε να λείπει το ιστορικό παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού που φέτος συμπληρώνει 58 χρόνια ζωής. «Όσα φέρνει ο χρόνος» θα μας πει το 58ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και θα δώσει το έναυσμα με την ανακοίνωση του πρώτου του γρίφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πατρινό καρναβάλι: Πηγή ζωής για τους Πατρινούς – Συμμετοχή με περισσότερους από 60.000 καρναβαλιστές

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top