Καστελόριζο: Covid free, με τήρηση των μέτρων – Τι λέει ο δήμαρχος στο GRTimes

Καστελόριζο: Covid free, με τήρηση των μέτρων – Τι λέει ο δήμαρχος στο GRTimes

“Έυτυχώς έχουμε καθαρό αέρα εδώ και μας βοήθησε να ξεπεράσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση που κράτησε ένα χρόνο” τονίζει στο GRTimes ο δήμαρχος Καστελόριζου, Γιώργος Σαμψάκος μιλώντας σχετικά με το γεγονός ότι όλοι οι κάτοικοι του νησιού έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου και απομένουν ελάχιστοι που πρέπει να λάβουν και τη δεύτερη.  

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Το παραπάνω γεγονός μάλιστα, προκάλεσε ειδική αναφορά από την ιταλική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, Corriere Della Serra η οποία και δημόσιευσε άρθρο με τίτλο “Το Καστελόριζο είναι Covid-free”. Ωστόσο όπως αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού, δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός σ’ ότι αφορά τα μέτρα προστασίας, καθώς οι κίνδυνοι παραμένουν.

“Δεν έχει αλλάξει κάτι σ’ ότι αφορά τα μέτρα. Συνεχίζουμε να τα τηρούμε και θα συνεχίσουμε να τα τηρούμε για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Παίρνουμε ακόμη τον καφέ μας στο χέρι για να κάνουμε βόλτα στην παραλία, φοράμε τις μάσκες μας, κρατάμε τις αποστάσεις” αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με το αν η ολοκλήρωση του προγράμματος “ελευθερία” αναμένεται να φέρει σημαντικά αποτελέσματα στον τουρισμό, ο κ. Σαμψάκος λέει στο GRTimes ότι “γι’ αυτό θα χρειαστεί ακόμη χρόνος. Εμείς μπορεί να ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα εμβολιασμών, ωστόσο δεν ξέρουμε ακόμη, ποιος θα μπορέσει τελικά να ταξιδέψει και ποιος όχι. Δεν θέλει και πολύ. Ένα και μόνο κρούσμα, φτάνει για να γίνει κάτι άσχημο. Ευελπιστούμε πάντως, ότι τουλάχιστον η κατάσταση θα είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι”. 

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν εντοπίστηκαν κρούσματα στο νησί, ο δήμαρχος Καστελόριζου σημειώνει πως “δεν είχαμε καμιά στιγμή πρόβλημα με κρούσματα. Μας βοήθησε ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες και φυσικά η τήρηση των μέτρων. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα περνούσαμε σε διαφορετική περίπτωση. Βλέπετε τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας ακόμη και σήμερα. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα. Είναι κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από εμάς”.  

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ