Καστοριά: “Ένα με τη γη έγινε το ξενοδοχείο «Τσάμης» μετά την έκρηξη”

Καστοριά: “Ένα με τη γη έγινε το ξενοδοχείο «Τσάμης» μετά την έκρηξη”

Ρεπορτάζ: Μίνα Αφεντούλη

Την έκπληξη του για την έκρηξη που κατέστρεψε ολοσχερώς το ιστορικό ξενοδοχείο της Καστοριάς «Τσάμης» μετέφερε μιλώντας στο GTimes.gr o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης.

Όπως σημειώνει, “όλες οι εστίες της πυρκαγιάς έχουν πλέον κατασβηστεί και έχουν αποκαλύψει την ασύλληπτη καταστροφή στο ιστορικό αυτό κτίριο, που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1978”.

Το πιο συγκλονιστικό στοιχείο που μεταφέρει στο GTimes ο κ. Καραταγλίδης είναι ότι παρά την πλήρη κατεδάφιση που υπέστη το κτίριο, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία φθορά σε κάποιο άλλο κτίριο. “Εκεί κοντά υπάρχουν σπίτια σε απόσταση 100-150 μέτρων. Μας είναι απίστευτο το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία άλλη αναφορά για ζημιές” τονίζει.

Σημειώνεται από την τεράστια έκρηξη που ισοπέδωσε ολοκληρωτικά το ξενοδοχείο δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, δεδομένου ότι σημειώθηκε περίπου στη 1:30 το πρωί και συνοδεύτηκε από έναν τεράστιο θόρυβο.

“Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο ο ιδιοκτήτης του ο κ. Τσάμης αλλά πραγματικά το ξενοδοχείο έγινε ένα με τη γη μετά την έκρηξη” σημειώνει και προσθέτει ότι όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των ερευνών για την αιτία του τραγικού αυτού συμβάντος.

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», με 75 κλίνες και πέντε σουίτες, ήταν ένα από τα εμβληματικά τουριστικά συγκροτήματα της Καστοριάς. Λειτούργησε στο τέλος της δεκαετίας του ’70 και συνδέθηκε με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης που έγινε γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είχε ανακαινισθεί πρόσφατα. Ήταν χτισμένο κοντά στη λίμνη με άπλετη θέα προς την πόλη.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Καραταγλίδης ανέφερε ότι το ξενοδοχείο το οποίο αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούσε, σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας απασχολούσε τουλάχιστον 10-15 άτομα τόσο στο ξενοδοχείο όσο και στην καφετέρια και το εστιατόριο που λειτουργούσαν εντός του.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ