Καταδικάστηκε υπεύθυνος ασφαλείας για θάνατο 47χρονου θεατή σε αγώνα Ράλλυ

Καταδικάστηκε υπεύθυνος ασφαλείας για θάνατο 47χρονου θεατή σε αγώνα Ράλλυ

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων σε υπεύθυνο ασφαλείας για τον θάνατο 47χρονου θεατή , κατά τη διάρκεια του 46ου Ράλλυ ΔΕΘ, το 2016.

Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια ενώ του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς του θύματος.

Το ίδιο δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθώωσε έναν εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που είχε εγκρίνει την τέλεση του αγώνα και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10μηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή.

Η ίδια ποινή είχε και στον οδηγό του αγωνιστικού αυτοκινήτου ωστόσο η υπόθεση για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν εισήχθη στο Εφετείο.

Το δυστύχημα που είχε συμβεί το Σεπτέμβριο του 2016, αναβίωσε στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια του 46ου Ράλλυ ΔΕΘ, αγωνιστικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του σε στροφή, με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει θανάσιμα έναν 47χρονο θεατή.

Το περιστατικό συνέβη σε ειδική διαδρομή του αγώνα και συγκεκριμένα στο 6 ο χλμ. της επαρχιακής οδού Παλαιοκάστρου – Πολυγύρου, στη Χαλκιδική.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top