Καταδίκες σε πρώην και νυν δήμαρχο για μέσα προστασίας σε εργαζόμενους

Καταδίκες σε πρώην και νυν δήμαρχο για μέσα προστασίας σε εργαζόμενους

Ποινή φυλάκισης 6 και 5 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα, στον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό και στον προκάτοχό του Πέτρο Σούλα.

Καταδικάστηκαν γιατί δεν φρόντισαν να προμηθεύσουν με τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας τούς εργαζόμενους του δήμου που εκτελούν επικίνδυνες ή ανθυγιεινές εργασίες.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για παραβίαση διατάξεων της νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων (ανάλογα με τη θητεία τους, από το 2014 έως το 2021).

Η ποινική διαδικασία κινήθηκε ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου – «Η Ένωση». Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εργαζόμενοι, αναγκάζονταν είτε με δικά τους έξοδα να αγοράζουν τα μέσα ατομικής προστασίας, όπως άρβυλα, γάντια, γιλέκα κ.ά. είτε να τα χρησιμοποιούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το ενδεδειγμένο.

Στη δίκη παρέστη ο πρώην δήμαρχος ο οποίος αθωώθηκε για ένα διάστημα της θητείας του ενώ ο σημερινός εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία και ισχυρίζονται ότι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να εφοδιάσουν τους εργαζόμενους με τα παραπάνω μέσα. Κατά της καταδικαστικής απόφασης άσκησαν έφεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top