Καταγγελία 63χρονης από την Ηλεία για θρόμβωση μετά το εμβόλιο AstraZeneca (VIDEO)

Καταγγελία 63χρονης από την Ηλεία για θρόμβωση μετά το εμβόλιο AstraZeneca (VIDEO)

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει κάποια περιστατικά παρενεργειών μετά το εμβόλιο της AstraZeneca με την εκπομπή Live News να αποκαλύπτει μια περίπτωση θρόμβωσης που ενδέχεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό, αλλά δεν εξετάστηκε ποτέ από τις αρμόδιες αρχές.

Πρόκειται για μια γυναίκα από την Ηλεία, στην οποία οι γιατροί διέγνωσαν -τέσσερις ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με Astra Zeneca- θρόμβωση στο πόδι.

Στις 31 Μαρτίου, η 63χρονη προσήλθε στο νοσοκομείο του Πύργου για να εμβολιαστεί με σκεύασμα της Astra Zeneca.

Μούδιασμα στα χείλη και πόνο στα πόδια

Τα πρώτα συμπτώματα δεν άργησαν να φανούν. Από την πρώτη μέρα ένιωσε ατονία, μούδιασμα στα χείλη και άλγος στα άκρα που την οδήγησε εκ νέου στο νοσοκομείο.

«Της έκαναν triplex, είδαν ότι έχει κάνει θρόμβωση στο κάτω άκρο, στο ένα της πόδι, της δώσανε μία αγωγή και τη έδιωξαν. Της έδωσαν μία φαρμακευτική με  αντιθρομβωτικές ενέσεις» πρόσθεσε η κόρη της 63χρονης.

Η 63χρονη σήμερα έχει πάντα δίπλα της τις αντιπηκτικές ενέσεις που της συνταγογράφησαν. Στο άκουσμα της ιατρικής γνωμάτευσης, η ίδια δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

Η κόρη της 63χρονης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε ο ΕΟΦ για το περιστατικό. «Η κυρία που ήτανε στο εμβολιαστικό κέντρο μου είπε ότι έπρεπε να γίνει κάποια κίτρινη κάρτα, και της λέω και γιατί δεν το κάνατε; Μου λέει “δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς, πρέπει ο πολίτης να το κάνει”. “Τι λέτε κυρία μου;” λέω, Εγώ μπήκα και διάβασα ο πολίτης έχει δικαίωμα να το κάνει, ο γιατρός έχει υποχρέωση να το κάνει» τόνισε.

«Οι γιατροί δεν συμπλήρωσαν την κίτρινη κάρτα»

Όπως καταγγέλλουν στο Live News παρότι η 63χρονη ενημέρωσε τους γιατρούς πως είχε εμβολιαστεί τέσσερις ημέρες πριν από την εμφάνιση της θρόμβωσης, οι γιατροί δεν συμπλήρωσαν, ως όφειλαν, την κίτρινη κάρτα ώστε να ενημερωθεί ο ΕΟΦ. «Τους είπα έχω αυτό κι αυτό. Δεν μου είπε κανένας τίποτα. Δεν μου είπε κανένας για κίτρινη κάρτα. Τίποτα» υπογράμμισε.

Από την άλλη σε επικοινωνία που είχε το Live News με τη διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου, δεν θέλησε να προβεί σε καμία δήλωση, παραπέμποντας στον ΕΟΦ που είναι αρμόδιος για ύποπτα περιστατικά θρομβώσεων.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ