Καταρράκτες Ζεστών Νερών: Ένας μαγευτικός προορισμός μόλις μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Καταρράκτες Ζεστών Νερών: Ένας μαγευτικός προορισμός μόλις μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Χρήστος Νανούσης

Απέχει 100 χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και αποτελεί μια ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της φύσης αλλά και της ηρεμίας ως ένας ξεχωριστός προορισμός που δεν είναι και τόσο γνωστός και βρίσκεται στο νομό Σερρών.

Οι Καταρράκτες Ζεστών Νερών βρίσκονται λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την περιοχή του Σιδηροκάστρου στις Σέρρες εκεί όπου μέσα από την άγρια φύση πηγάζει μία σπάνια ομορφιά που αφήνει υπέροχες εικόνες στον επισκέπτη.

Πρόκειται για μία σίγουρη επιλογή γι’ αυτούς που θέλουν να περάσουν χρόνο με δικούς τους ανθρώπους, χωρίς την φασαρία της πόλης, να χαλαρώσουν, να απολαύσουν το περπάτημα και να απαθανατίσουν το ξεχωριστό τοπίο που δημιουργείται από τον συνδυασμό της φύσης και του νερού που ρέει από τους τεχνητούς καταρράκτες των Ζεστών Νερών.

Οι καταρράκτες με λίγα λόγια…

Από την περιοχή των Ζεστών Νερών περνάει ο ποταμός Κρουσοβίτης ο οποίος έχει τρεις πανέμορφους καταρράκτες. Έναν φυσικό και δύο τεχνικούς. Ο φυσικός καταρράκτης πέφτει από ύψος 15 μέτρων και το νερό του είναι ζεστό ενώ από πίσω του είναι και η είσοδος για ένα υπόγειο ποτάμι μήκους 130 μέτρων με αρκετό σταλακτιτικό διάκοσμο και πολλές νυχτερίδες. Στη βάση του καταρράκτη υπήρχε σταλαγμιτικός σχηματισμός σε μορφή ζευγαριού, ο οποίος έχει κλαπεί το 2006.

Μέσα στην κοιλάδα συναντούμε και τους άλλους δυο καταρράκτες οι οποίοι σχηματίζονται λόγω τεχνικής ανύψωσης της υψομετρικής διαφοράς που έχει σε εκείνα τα σημεία το ποτάμι.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στον έναν από τους τρεις καταρράκτες η αρχαιολογική υπηρεσία έχει εντοπίσει αρχαιολογικά ευρήματα.

καταρράκτες

Ιδανικό μέρος για πεζοπορία και πικ-νικ

Οι καταρράκτες των Ζεστών Νερών απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να αποβάλλουν το στρες της καθημερινότητας και να «γεμίσουν» παράλληλα τις «μπαταρίες» χάρη στο εντυπωσιακό τοπίο και το καθαρό οξυγόνο.

Στο σημείο λίγο πριν τους καταρράκτες η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται ακατάλληλη λόγω της μορφολογίας του εδάφους και όσοι θέλουν να εξερευνήσουν το τοπίο συνεχίζουν με τα πόδια, πράγμα το οποίο συνιστάται, ώστε ο επισκέπτης να απολαύσει τον περίπατο του.

καταρράκτες

Η διαδρομή όπως μπορείτε να δείτε και μέσα από τον φακό του GRTimes είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερα μοναχική στις περισσότερες των περιπτώσεων, ωστόσο χρειάζεται προσοχή καθώς δεν αποκλείονται κατολισθήσεις και πτώσεις κλαδιών εξαιτίας των ακάλυπτων βράχων αλλά και των πανύψηλων δένδρων που βρίσκονται παράλληλα του μονοπατιού που οδηγεί στους καταρράκτες.

καταρράκτες

Τέλος, η περιοχή καθίσταται ιδανική για πικ-νικ αν βέβαια οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, καθώς στα Ζεστά Νερά και συγκεκριμένα εκεί που βρίσκονται οι καταρράκτες δεν υπάρχει κάποιο μαγαζί εστίασης ή αναψυκτήριο. Αν πάλι κάποιος δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος, το Σιδηρόκαστρο απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα εκεί όπου υπάρχουν παντός τύπου καταστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αποδράσεις για την 25η Μαρτίου: Συγκρατημένη αισιοδοξία για ένα… «απλό» Σαββατοκύριακο

Ροπωτό: Το χωριό «φάντασμα» στα Τρίκαλα που γέρνει (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σέρρες: Επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά (ΦΩΤΟ)

Αποδράσεις 26η – 28η Οκτωβρίου: Πέτρινα γεφύρια, καταρράκτες και τοπικά εδέσματα

Βόλτα στους εντυπωσιακούς καταρράκτες της Έδεσσας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top