Καθείρξεις σε τρεις για τηλεφωνικές απάτες με τροχαία

Καθείρξεις σε τρεις για τηλεφωνικές απάτες με τροχαία

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι τηλεφωνούσαν στα θύματα και έλεγαν  ότι κάποιος συγγενής τους ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα ενώ ζητούσαν χρηματικά ποσά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Με ποινές κάθειρξης 6 και 5 ετών καταδικάστηκαν, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ένας Κύπριος, βουλγαρικής καταγωγής και δύο Βούλγαροι οι οποίοι  κρίθηκαν ένοχοι, με ελαφρυντικά,  για τηλεφωνικές απάτες, από το 2014 έως το 2017. Άλλοι 8 κατηγορούμενοι που φέρονταν ως μέλη κυκλώματος  αθωώθηκαν από το ίδιο δικαστήριο.

Οι δύο από τους καταδικασθέντες, που φέρονται ως αρχηγοί, ήδη εξέτιαν πολυετείς καθείρξεις για ανάλογα αδικήματα. Αυτοί και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι  παραπέμφθηκαν να δικαστούν  για 260 απόπειρες και 80 τετελεσμένες απάτες σε βάρος πολιτών- κατοίκων πόλεων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας ενώ δεν καταδικάστηκαν για όλες τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  η συνολική λεία υπολογίστηκε σε περίπου 600.000 ευρώ.

Μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο για τη μεθοδολογία των δραστών. Ανέφεραν ότι: Άγνωστοι τηλεφωνούσαν, κυρίως πρωινές ώρες, και παρουσίαζαν στα θύματα ότι κάποιος συγγενής τους, συνήθως το παιδί τους ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Έλεγαν είτε πως έχει τραυματιστεί, είτε πως έχει τραυματίσει κάποιον ανήλικο.

«Ζητούσαν χρήματα. Από μέσα ακουγόταν φωνή που καλούσε σε βοήθεια για να κάνουν το υποτιθέμενο περιστατικό πιο δραματικό. Έλεγαν στα θύματα να αφήσουν ανοικτά όλα τα τηλέφωνα για να μην μπορούν να καλέσουν την αστυνομία» κατέθεσε έναν από του μάρτυρες- αστυνομικούς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Θανάσης Χατζάκος δήλωσε στο GRTimes ότι: Ήταν μια δίκαιη απόφαση. Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά και στους τρεις καταδικασθέντες,  δίνοντας τους δικαίωμα να ελπίζουν για την αποφυλάκιση τους, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top