Κάθειρξη για κακοδιαχείριση σε κυλικεία του ΑΠΘ

Κάθειρξη για κακοδιαχείριση σε κυλικεία του ΑΠΘ

Ο κατηγορούμενος φέρεται πως δεν εισέπραττε κοινόχρηστες οφειλές από τους μισθωτές των κυλικείων που βρίσκονται εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Κάθειρξη 6 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας (ΕΑΔΠ) του ΑΠΘ για κακοδιαχείριση αναφορικά με κυλικεία του πανεπιστημίου. Κρίθηκε ένοχος για απιστία στην υπηρεσία ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Η κατηγορία αυτή συνδέεται με την οικονομική διαχείριση των κυλικείων του Ιδρύματος, την ευθύνη των οποίων έχει η ΕΑΔΠ.Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ, το τελικό πόρισμα της οποίας διαβιβάστηκε σε εισαγγελέα που άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του ΣΔΟΕ, ο κατηγορούμενος πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΔΠ δεν εισέπραττε κοινόχρηστες οφειλές, ύψους 450.000 ευρώ, από τους μισθωτές των κυλικείων, την χρονική περίοδο 2005- 2012.

Ο ίδιος έχει καταδικαστεί και για άλλο σκέλος της ίδια υπόθεσης που αφορούσε την μη είσπραξη μισθωμάτων από τους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονταν τα κυλικεία.

Διαπιστώθηκε ότι δεχόταν μεταχρονολογημένες επιταγές, δεν καταλόγιζε τόκους υπερημερίας, έδινε σιωπηρές παρατάσεις στην εξόφληση των ενοικίων, δεν εισέπραττε επιταγές που είχε στα χέρια του κ.ά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ