Κάθειρξη σε 38χρονο για παράνομη υιοθεσία βρέφους

Κάθειρξη σε 38χρονο για παράνομη υιοθεσία βρέφους

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε κύκλωμα που εντόπιζε εγκυμονούσες γυναίκες οι οποίες έρχονταν στην Ελλάδα για να γεννήσουν και να παραδώσουν προς υιοθεσία τα παιδιά τους, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος 6000- 6.500 ευρώ.

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ’ έναν 38χρονο Βούλγαρο ο οποίος φέρεται ότι μεσολάβησε στην πώληση νεογέννητου βρέφους σε ζευγάρι Ελλήνων, το 2014. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία, χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής κι έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 38χρονος συμμετείχε σε κύκλωμα που εντόπιζε εγκυμονούσες γυναίκες , κυρίως από τη Βουλγαρία, τις οποίες έπειθαν να έλθουν στην Ελλάδα για να γεννήσουν και να παραδώσουν προς υιοθεσία τα παιδιά τους , έναντι χρηματικού ανταλλάγματος 6000- 6.500 ευρώ. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης ενώ τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Αθήνας, για την εν λόγω υπόθεση.
Ο ίδιος κατήγγειλε στην αστυνομία την αρπαγή του συγκεκριμένου βρέφους καθώς φέρεται ότι εξαπατήθηκε από τους συνεργούς του και δεν πήρε χρήματα, παρά τη μεσολάβηση του για την υιοθεσία του ανηλίκου από ζευγάρι Ελλήνων. Στις αρχές του 2014, η βιολογική μητέρα γέννησε το αγοράκι στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Αθήνα, μαζί με τον 38χρονο, τη σύζυγό του και μια άλλη συμπατριώτισσα τους, όπου παρέδωσαν το νεογνό σε μια άλλη Βουλγάρα- μέλος του κυκλώματος.
Η τελευταία ανέφερε ψευδώς ότι πρέπει να γίνουν ιατρικές εξετάσεις στο παιδί προκειμένου να συνταχθεί η σχετική συμβολαιογραφική πράξη με την οποία η φυσική μητέρα θα συναινούσε στην υιοθεσία. Κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος παραπλανήθηκε από την συνεργό του και άλλες δύο εμπλεκόμενες συμπατριώτισσες τους οι οποίες σκόπευαν να προχωρήσουν από μόνες τους στη διαδικασία υιοθεσίας για να καρπωθούν το χρηματικό αντάλλαγμα της αγοραπωλησίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ