Κatsaridoksouksou: Η δωρεάν εφαρμογή που κάνει τις κατσαρίδες να «τρέχουν»… μακριά

Κatsaridoksouksou: Η δωρεάν εφαρμογή που κάνει τις κατσαρίδες να «τρέχουν»… μακριά

H πρώτη Ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών απώθησης κατσαρίδων, η katsaridoksouksou έκανε πρεμιέρα χθες, Δευτέρα (5/6) με τις λήψεις της εφαρμογής να έχουν πάρει ήδη «φωτιά».

Ρεπορτάζ: Έλενα Μητσάλη

Σύμφωνα με τον Λαρισαίο προγραμματιστή, Χρήστο Αποστόλου οι εφαρμογές Ksou – Ksou και Κatsaridoksouksou βοηθούν τους χρήστες των συγκεκριμένων εφαρμογών να δοκιμάσουν αρκετές συχνότητες ήχων προκειμένου να απωθήσουν τόσο τα κουνούπια όσο και τις κατσαρίδες.

Συγκεκριμένα, ο προγραμματιστής, Χρήστος Αποστόλου μιλώντας στο GRTimes για την νέα εφαρμογή Κatsaridoksouksou ανέφερε ότι «Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε ηλικία, ενώ η χρήση της είναι δωρεάν. Βασίζεται σε πληροφορίες επιστημονικής βιβλιογραφίας και ουσιαστικά εξηγεί κάποιες συχνότητες ήχου που παρομοιάζονται με τις συχνότητες των τζιτζικιών. Αποτελούν αρωγό για εμάς επειδή τα τζιτζίκια είναι εχθρός των κουνουπιών άλλα και οι ήχοι υψηλής συχνότητας των κατσαρίδων. Η εφαρμογή Κatsaridoksouksou καλύπτει  έναν χώρο έως εννιά τετραγωνικά μέτρα και είναι μια απλή περιβαλλοντική λύση χωρίς να χρησιμοποιηθεί αντικουνουπικό.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή katsaridoksouksou

Ο χρήστης μπορεί να βρει την εφαρμογή στα on-line καταστήματα app των κινητών, ενώ κατεβάζοντας τη δωρεάν εφαρμογή έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει αρκετές συχνότητες ήχων για να αποθίσει κουνούπια και κατσαρίδες. Με το πάτημα ενός κουμπιού δημιουργείται από το ηχείο του κινητού ένας ήχος όπου το ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να αντιληφθεί λόγω των ιδιαίτερων συχνοτήτων. Έτσι, η εφαρμογή χρησιμοποιεί μια συχνότητα κρουστικών ήχων προκειμένου να απωθήσει όλες τις κατσαρίδες που υπάρχουν κοντά μας!

Να σημειωθεί πως,  για την εφαρμογή Ksou – Ksou, η οποία δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2022 υπολογίζονται πάνω από 90.000 λήψεις μέχρι σήμερα ενώ οι λήψεις της νέας εφαρμογής Κatsaridoksouksou έχουν ξεπεράσει ήδη τις 10.οοο από εχθές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ksou – Ksou: Η δωρεάν εφαρμογή κινητού, για να μην σας πίνουν το αίμα τα κουνούπια

PANICosGR: Η δωρεάν εφαρμογή κινητού για έκτακτη ανάγκη (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top