Κατσίμπα για εισαγγελική έρευνα: “Προσχεδιασμένη η στοχοποίηση μου”

Κατσίμπα για εισαγγελική έρευνα: “Προσχεδιασμένη η στοχοποίηση μου”

Προθεσμία ως τις 16 Φεβρουαρίου πήρε η Πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα για να εξετασθεί και να παρέχει εξηγήσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, για το αδίκημα “Διέγερση σε Ανυπακοή”, μέσω δηλώσεών της στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στις 12/11. Η ίδια, μιλώντας στο GRTimes κάνει λόγο για προσχεδιασμένη στοχοποίηση του προσώπου, ενώ κάνει λόγο για προσπάθεια φίμωσης των γιατρών του ΕΣΥ, με στόχο τη συγκάλυψη των “τραγικών ευθυνών” της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Προθεσμία ως τις 16 Φεβρουαρίου έλαβε η Πρόεδρος ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα, ώστε να εμφανισθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να εξετασθεί και να παρέχει εξηγήσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σχετικά με την αξιόποινη πράξη “Διέγερση σε Ανυπακοή”, που έλαβε χώρα την Πέμπτη 12/01, μέσω δηλώσεών της στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η Δάφνη Κατσίμπα, καλείται να απολογηθεί καθώς μέσω των δηλώσεών της, θεωρήθηκε ότι η ίδια, απηύθυνε κάλεσμα σε εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

“Η επίθεση εις βάρος μου ήταν προσχεδιασμένη και στοχευμένη. Είχαμε μία ανακοίνωση, που περιέγραφε την τραγική κατάσταση που βίωναν τότε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και αυτό που πέρασε προς τα έξω στην εκπομπή, είναι ότι η Ένωση καλεί σε πορεία. Όλες οι Ενώσεις, έχουν πανομοιότυπες ανακοινώσεις. Στην εκπομπή διαβάστηκε μία ανακοίνωση η οποία παρουσιάστηκε ως δική μας, ενώ δεν ήταν. Εμείς, δεν κάναμε κανένα κάλεσμα. Η ανακοίνωσή μας έλεγε ότι φέτος η επέτειος του Πολυτεχνείου θα είναι διαφορετική, με συμβολική παρουσία λίγων μελών από το Δ.Σ. της ΕΝΙΘ στο Πολυτεχνείο. Ανακοινώσαμε την παρουσία μας, χωρίς να προτρέπουμε ή να καλούμε κανέναν”, αναφέρει η κ. Κατσίμπα στο GRTimes.

Στόχος η φίμωση των γιατρών του ΕΣΥ

Η ίδια, κάνει λόγο για μία προσχεδιασμένη επίθεση εις βάρος της, η οποία είχε ως στόχο τη φίμωση των γιατρών του ΕΣΥ.

“Τότε, η κυβέρνηση παρουσίαζε πως όλα ήταν υπό έλεγχο. Εμείς οι γιατροί όμως είμαστε μέσα στα νοσοκομεία. Βλέπαμε τις τραγικές ελλείψεις καθημερινά. Μπήκαμε στη διαδικασία να προβούμε σε αποκαλύψεις για την κατάσταση μέσα στα νοσοκομεία, όπως τα ζούσαμε και τα βιώναμε εμείς, και αυτές οι αποκαλύψεις ήταν το κίνητρο ώστε να στοχοποιηθεί η δική μας Ένωση. Είναι μία προσπάθεια φίμωσης των γιατρών του ΕΣΥ. Είναι μία προσπάθεια συγκάλυψης των τραγικών ευθυνών της κυβέρνησης, όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη. Ο δημοσιογράφος της εκπομπής, μάλιστα, όταν άρχισα να αναφέρομαι στις ελλείψεις των νοσοκομείων σε υγειονομικό προσωπικό, με αποκάλεσε ψεύτρα. Είμαι μέσα στα νοσοκομεία, τα ζω καθημερινά με αυταπάρνηση και κίνδυνο της ζωής μου και μου είπε ότι ψεύδομαι”, περιγράφει η κ. Κατσίμπα.

Δε συμμετείχε η ΕΝΙΘ στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Η ίδια μάλιστα, αναφέρει ότι την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, τα ολιγάριθμα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝΙΘ που επρόκειτο να παραστούν στο Πολυτεχνείο αφήνοντας ένα λουλούδι, δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, καθώς η πίεση στα νοσοκομεία ήταν τέτοια, που δεν επέτρεψε την απουσία τους.

“Είχα αναφέρει στην εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι οι συνθήκες που βιώνουμε ενδέχεται να μην επιτρέψουν την απουσία των γιατρών απ’ τα νοσοκομεία για να παραστούν στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Δυστυχώς, η πίεση στα νοσοκομεία δεν επέτρεψε στους γιατρούς – μέλη του Δ.Σ. της ΕΝΙΘ να παρευρεθούν στο Πολυτεχνείο ώστε να αφήσουν ένα λουλούδι. Εργάζονταν σε ΜΕΘ και κλινικές Covid. Αν κατέβηκαν οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους, είναι πολύ πιθανό, αλλά ως ΕΝΙΘ, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε”, καταλήγει η κ. Κατσίμπα.

Δείτε την ανακοίνωση ΕΝΙΘ για τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο: Πολυτεχνείο_2020_ΕΝΙΘ

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής “ΣΗΜΕΡΑ” στο 00:48:50 πατώντας εδώ .

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ