Καβάλα: Μέσα σε δύο ώρες βρέθηκαν σπίτια στον Ζυγό για φιλοξενία οικογενειών από την Ουκρανία

Καβάλα: Μέσα σε δύο ώρες βρέθηκαν σπίτια στον Ζυγό για φιλοξενία οικογενειών από την Ουκρανία

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Μόλις λίγες ώρες χρειάστηκε να περάσουν, μετά την ανακοίνωση των υπευθύνων της Τοπικής Κοινότητας Ζυγού στην Καβάλα ώστε να βρεθούν σπίτια που θα φιλοξενήσουν τρεις οικογένειες προσφύγων που θα φτάσουν την Τετάρτη ή την Πέμπτη στην περιοχή και οι κάτοικοι έσπευσαν να ανοίξουν την πόρτα τους ώστε να βρεθεί καταφύγιο για τους ανθρώπους που βίωσαν τη φρίκη του πολέμου.

Αμεσότατη ήταν η ανταπόκριση του πάτερ Κωνσταντίνου ο οποίος θα φιλοξενήσει μια 8μελή οικογένεια στην ιερατική κατοικία της περιοχής, ενώ άλλη μια πενταμελής οικογένεια θα φιλοξενηθεί στην οικία του προέδρου του Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ζυγού, Παύλου Παυλίδη, ο οποίος μιλά στο GRTimes.

«Κατάγομαι κι εγώ από προσφυγική οικογένεια. Είμαι Πόντιος πρόσφυγας οπότε γνωρίζω από πρώτο χέρι τι θα πει ξεριζωμός αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν για αυτούς τους ανθρώπους. Δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος και να σφυρίζω αδιάφορα σ’ αυτή τη δυστυχία» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλίδης, θα φιλοξενήσει μια οικογένεια με πέντε μέλη (μητέρα, πατέρας και τρία παιδιά) «για όσο διάστημα χρειαστεί. Για δύο, για τρεις, για πέντε, για δέκα μήνες δεν έχει σημασία. Ας μείνουν για όσο χρειαστεί, για όσο θα είναι όλοι τους ασφαλείς» δηλώνει ο ίδιος.

Χίλιοι καλοί χωράνε

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Τοπικής Κοινότητας, παρέστη ανάγκη για την ανεύρεση και τρίτου σπιτιού προκειμένου να φιλοξενήσει μία ακόμη οικογένεια που απαρτίζεται από γιαγιά, κόρη και δύο εγγόνια.

«Εάν δεν βρεθεί άμεσα κάποιο σπίτι, που εγώ είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί γιατί το ενδιαφέρον των κατοίκων είναι μεγάλο και η Κοινότητα Ζυγού απαριθμεί περίπου τουλάχιστον 2.500 με 3.000 κατοίκους, θα φιλοξενήσω εγώ και αυτή την οικογένεια. Θα στριμωχτούν λίγο, αλλά όπως λέμε και εδώ στα μέρη μας όταν υπάρχει διάθεση για προσφορά «χίλιοι καλοί χωράνε» κατέληξε ο κ. Παυλίδης στο GRTimes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top