Καβάλα: Παραλίγο τραγωδία σε δημοτικό – Νοσηλεύτρια έσωσε 7χρονο από πνιγμό (VIDEO)

Καβάλα: Παραλίγο τραγωδία σε δημοτικό –  Νοσηλεύτρια έσωσε 7χρονο από πνιγμό (VIDEO)

Μια μπουκιά από κρέπα λίγο έλειψε να στερήσει τη ζωή από έναν μαθητή δευτέρας δημοτικού σε σχολείο της Καβάλας.

«Το παιδάκι το είδα να πνίγεται και αντέδρασα χωρίς να σκεφτώ». Η δασκάλα του περιγράφει αποκλειστικά στο LIVE NEWS το χρονικό του τρόμου που έζησαν το πρωί της Δευτέρας.

Ο μικρός μαθητής σώθηκε τελικά χάρη στην ψυχραιμία της εκπαιδευτικού αλλά και χάρη στην παρουσία μιας σχολικής νοσηλεύτριας που έδρασε ως από μηχανής Θεός.

«Αν δεν έχεις ψυχραιμία, δε γίνεται», λέει η ίδια.

«Ο Θεός μας βοήθησε»

Το κουδούνι χτυπά και οι μικροί μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις τους από το ολιγόλεπτο διάλειμμα. Ένας 7χρονος βιάζεται να τελειώσει την κρέπα που τρώει και δαγκώνει μια μεγάλη μπουκιά. Το φαγητό στέκεται στον λαιμό του και ξαφνικά το αγοράκι δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Αμέσως πάνω του τρέχει η δασκάλα η οποία προσπαθεί να βοηθήσει το παιδί που πνίγεται.

«Εκείνη την ώρα δεν ξέρω ο Θεός με βοήθησε. Η Παναγία. Του έκανα αυτήν τη λαβή που είχα δει στην τηλεόραση. Τι κάνεις, πώς το πιάνεις, πώς το πιέζεις κάτω από το στήθος. Βγήκε λίγο το φαγητό αλλά δεν βγήκε τελείως».

Το παιδί παραμένει στο πάτωμα μην μπορώντας να αναπνεύσει. Είναι η κομβική στιγμή που η σχολική νοσηλεύτρια θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Η ίδια μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο. Πνιγόταν το παιδί. Βοήθησε και η δασκάλα πολύ. Με το φαγητό πνίγηκε, έφαγε μεγάλη μπουκιά και απλά έκανα τη λαβή και το παιδί ανέπνεε».

«Αν δεν ήταν η νοσοκόμα, δεν ξέρω τι θα κάναμε. Το τράβηξε το παιδί έξω, το είδε ότι πνιγόταν. Εγώ δεν έβαζα τόση δύναμη γι’ αυτό και το παιδί δεν μπορούσε να πετάξει την τροφή. Του έκανε τη λαβή και πέταξε την τροφή έξω. Και την πέταξε σαν ρουκέτα», λέει η δασκάλα.

Το παιδί συνέρχεται. Ανακουφισμένες δασκάλα και νοσηλεύτρια αντιλαμβάνονται πως τα δύσκολα πέρασαν για τον μικρούλη.

«Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και ο καθένας θα αντιδρούσε έτσι. Το σημαντικό είναι ότι υπήρχε νοσοκόμα στο σχολείο κι αυτή βοήθησε πάρα πολύ».

«Το παιδί σώθηκε από την σχολική νοσηλεύτρια»

Ευχάριστη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αυτή η σχολική νοσηλεύτρια που έσωσε τον μαθητή της β’ δημοτικού είναι διορισμένη από το κράτος κι έχει την εποπτεία των παιδιών.

Ο ρόλος της καταλυτικός, κάτι άλλωστε που αποδείχθηκε περίτρανα και από την καλή έκβαση της περιπέτειας του 7χρονου αγοριού.

«Πάντα η νοσοκόμα βγαίνει έξω στα διαλείμματα. Είναι πάντα εκεί. Βγαίνει πάντα έξω. Είναι χρόνια που έχουμε νοσοκόμα στο σχολείο. Την στέλνει η πρωτοβάθμια. Βοηθάει πάρα πολύ κι όταν έχουμε κάποιο ατύχημα στα παιδιά», λέει η δασκάλα.

«Φυσικά, πιστεύω σε κάθε σχολείο θα έπρεπε να υπάρχει ένας νοσηλευτής για οτιδήποτε. Για πρώτες βοήθειες», αναφέρει η νοσηλεύτρια.

Το ευχαριστώ των γονιών
Συγκλονισμένοι παραμένουν οι γονείς που εμβρόντητοι πληροφορήθηκαν από το τηλέφωνο ότι ο 7χρονος γιος τους παρ’ ολίγον να πνιγεί από μια μπουκιά κρέπας.

«Είναι εξαιρετικό παιδάκι που προσέχει. Γενικά ήταν η κακιά η στιγμή. Σήμερα ήρθε στο σχολείο η γυναίκα. Έφερε πίτες για όλους. Μας ξαναευχαρίστησε. Με δάκρυα στα μάτια ‘Ευχαριστώ για το παιδί μου. Γι’ αυτό που κάνατε’. Που σας λέω δεν ήταν τίποτα. Ο κάθε άνθρωπος έτσι θα αντιδρούσε», λέει η δασκάλα του παιδιού.

Τον περασμένο Νοέμβριο, 480 σχολικοί νοσηλευτές προσελήφθησαν ως προσωρινοί αναπληρωτές σε σχολεία όλης της χώρας, δίνοντας προτεραιότητα στις σχολικές μονάδες όπου υπάρχουν μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Πηγή: megatv.com

φωτο αρχειου

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: INTIME

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

egg Investor Day: Με τη συμμετοχή 42 startups και πάνω από 50 Έλληνες και ξένους επενδυτές

Η Εθελοντική Ομάδα της Enel Green Power μοιράζει αγάπη στα παιδιά του «Χατζηπατέρειου» 

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας, για να διαχειριστεί την απόρριψή του από τον ελληνικό λαό, γίνεται γραφικός

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top