Καβάλα: Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και ξάφριζαν ηλικιωμένους

Καβάλα: Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και ξάφριζαν ηλικιωμένους

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Παγγαίου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, εξιχνιάστηκαν συνολικά επτά περιπτώσεις κλοπής από οικίες ηλικιωμένων και δύο απόπειρες. Όλα τα παραπάνω περιστατικά έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, σε οικισμούς του νομού Καβάλας.

Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ατόμων, μιας γυναίκας και ενός άνδρα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και απάτη, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλοι δύο δράστες, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ως προς τη μεθοδολογία της δράσης τους, με διαφορετικές συνθέσεις, οι τέσσερις δράστες μετέβαιναν με οχήματα στις οικίες ηλικιωμένων, όπου μια από τις γυναίκες προσποιούμενη την υπάλληλο του δήμου ή της ΔΕΗ εισέρχονταν στο εσωτερικό των σπιτιών.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας είτε το πρόσχημα της απολύμανσης για την  πρόληψη ασθενειών είτε το πρόσχημα της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και προφασιζόμενη την πιθανή καταστροφή χρημάτων και τιμαλφών που βρίσκονταν στο σπίτι, ζητούσε από τους ηλικιωμένους να τα συγκεντρώσουν μέσα σε μαξιλαροθήκες.

Έπειτα, με τη μέθοδο της απασχόλησης του ηλικιωμένου αφαιρούσε τις μαξιλαροθήκες με τα συγκεντρωμένα χρήματα και τιμαλφή, καθώς και άλλα χρηματικά ποσά που εντόπιζε στο εσωτερικό των σπιτιών και διέφευγε με το όχημα όπου ανέμενε ο συνεργός της.

Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία οι δράστες κατάφεραν σε επτά περιπτώσεις να αφαιρέσουν από τις οικίες ηλικιωμένων συνολικά το χρηματικό ποσό των 32.000 ευρώ περίπου, διάφορα τιμαλφή και χρυσαφικά, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις οι πράξεις τους έγιναν αντιληπτές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί  στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ