Καβάλα: «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι πληγέντες αγρότες του Δ. Παγγαίου-Τα αιτήματά τους

Καβάλα: «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι πληγέντες αγρότες του Δ. Παγγαίου-Τα αιτήματά τους

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Δυναμική κινητοποίηση μπροστά από το κτίριο του Διοικητηρίου Καβάλας ετοιμάζουν για το πρωί της ερχόμενης Τρίτης (5/7) οι πληγέντες αγρότες του δήμου Παγγαίου, οι οποίοι είδαν τις σοδειές τους να χάνονται ολοκληρωτικά έπειτα από μεγάλη θεομηνία που έπληξε πρόσφατα την περιοχή.

«Καλούνται όλοι οι πληγέντες αγρότες του δήμου Παγγαίου να προσέλθουν την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 6.30 το πρωί στον κόμβο του Αγίου Σίλα με τα επιβατικά τους αγροτικά αυτοκίνητα, ώστε να κατευθυνθούν στη συνέχεια στο Διοικητήριο Καβάλας όπου και θα επιδώσουν ψήφισμα σχετικό με τις αποζημιώσεις τους, στους αρμόδιους φορείς» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Παγγαίου.

«Εμείς έχουμε υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, σχεδόν στο 90% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων του δήμου Παγγαίου. Στην περιοχή δεν έμεινε τίποτα όρθιο, σε σημείο που κάποιοι συνάδελφοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης» αναφέρει στο GRTimes ο προσωρινός πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου, Γρηγόρης Γρουζίδης.

«Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε αποζημιώσεις με συνοπτικές διαδικασίες που δεν θα πάρουν χρόνο και παράλληλα την ένταξη μας σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Με λίγα λόγια ζητούμε τα αυτονόητα. Όπως εμείς είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος, έτσι και το κράτος θα πρέπει να είναι σωστό απέναντι σε εμάς που χάσαμε τα πάντα» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Γρουζίδη στην περιοχή υπάρχουν κυρίως αμπελοκαλλιέργειες, ελαιοκαλλιέργειες και αμυγδαλοκαλλιέργειες, οι οποίες έχουν υποστεί ολική καταστροφή και μάλιστα «για κάποιους η ζημιά είναι πολύ μεγάλη καθώς το πρόβλημα δεν θα είναι μόνο για φέτος. Κάποιοι αυτή την καταστροφή θα τη βρίσκουν μπροστά τους για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς σημαντικά προβλήματα έχει υποστεί και το φυτικό κεφάλαιο. Γι’ αυτό και παράλληλα ζητούμε πάγωμα όλων των υποχρεώσεών για όλους προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορεία και τράπεζες για διάστημα τουλάχιστον ενός χρόνου. Διαφορετικά πώς θα ανταπεξέλθει αυτός ο κόσμος; Η θεομηνία που αντιμετωπίσαμε ήταν πρωτόγνωρη».

Ευρεία σύσκεψη με κυβερνητικό κλιμάκιο αύριο (4/7) στο δημαρχείο Παγγαίου

Στο μεταξύ για το ίδιο θέμα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα (4/7) ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή κυβερνητικού κλιμακίου, στο δημαρχείο Παγγαίου.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν πέρα των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς επίσης και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Οικονομικών.

«Ανεξάρτητα από τι θα συμβεί και το τι θα αποφασιστεί στην αυριανή σύσκεψη, περιμένουμε και εμείς να δούμε, θα βρισκόμαστε κανονικά την Τρίτη, έξω από το Διοικητήριο Καβάλας, προκειμένου να παραδώσουμε ψήφισμα με τα αιτήματά μας στον αντιπεριφερειάρχη, το οποίο στη συνέχεια θα σταλεί και σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία» υπογράμμισε στο GRTimes o προσωρινός πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου, Γρηγόρης Γρουζίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top