Καββαθάς: Εκτός self test όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι

Καββαθάς: Εκτός self test όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι

“Είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας”, αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, με αφορμή την εξαίρεση των αυτοαπασχολούμενων από τα υποχρεωτικά self test. Σφοδρές αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες ταξί, με τον πρόεδρο του σωματείου ιδιοκτητών επιβατηγών αυτοκινήτων ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κλήμη Λεοντιάδη, να κάνει λόγο στο GRTimes για “λάθος χειρισμούς”.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Κανένας αυτοαπασχολούμενος δεν υποχρεούται σε self test, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα για δωρεάν παραλαβή από τα φαρμακεία. Ο κ. Καββαθάς επισημαίνει στο GRTimes ότι “για άλλη μία φορά οι αυτοαπασχολούμενοι μένουν εκτός, λες και είναι πολίτες β΄κατηγορίας”, τονίζοντας ότι υπήρξε για όλους μέριμνα (σ.σ. εργαζομένους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα), εκτός από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

“Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στον εργαζόμενο ενός καταστήματος και στον ιδιοκτήτη του, από τη στιγμή που εργάζονται και οι δύο στον ίδιο χώρο. Υποχρεώνουν τον ιδιοκτήτη να πληρώσει για την ασφάλεια του ιδίου και των γύρω του. Το ίδιο ισχύει και για τους συγγενείς α’ βαθμού. Σαφώς και η απόφαση αυτή ενέχει υγειονομικούς κινδύνους. Αν δεν έχεις τα χρήματα για να αγοράζεις συνεχώς self test μπορεί να μεταδίδεις τον ιό και να τον διασπείρεις χωρίς να γνωρίζεις”, αναφέρει.

Λεοντιάδης: Έχουν γίνει λάθος χειρισμοί 

Στα κάγκελα είναι οι ιδιοκτήτες ταξί, καθώς όπως τονίζει στο GRTimes ο Κλήμης Λεοντιάδης, τα σωματεία εδώ και μία ολόκληρη εβδομάδα υπέστησαν μία τεράστια ταλαιπωρία προσπαθώντας να εξηγήσουν στους συναδέλφους τους αφενός τη διαδικασία πραγματοποίησης και δήλωσης του αποτελέσματος του τεστ, αλλά και επικοινωνώντας συνεχώς με τα αρμόδια υπουργεία, τα οποία ξεκαθάριζαν ότι μέχρι τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας τα ΑΜΚΑ των ιδιοκτητών ταξί θα έχουν “συνδεθεί”.

“Μετά από μία εβδομάδα συνεχόμενων επικοινωνιών, τόσο με υπουργεία όσο και με τους συναδέλφους μας και ενώ μας είχαν υποσχεθεί ότι το πρόβλημα θα λυθεί και θα είμαστε και εμείς δικαιούχοι, ξαφνικά μαθαίνουμε ότι εξαιρούμαστε. Εκτός του ότι χάνουμε την αξιοπιστία μας προς τους συναδέλφους μας, δεν γίνεται εμείς που συναναστρεφόμαστε με τόσο κόσμο να είμαστε εκτός και να πρέπει να το πληρώσουμε. Έχουν γίνει αρκετοί λάθος χειρισμοί, δεν ξέρω ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από την εξαίρεσή μας”, αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι οι μισθωτοί οδηγοί ταξί δικαιούνται μία φορά την εβδομάδα δωρεάν self test.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ