ΚΔΕΤΥΔ: Συμμετοχή στην τρίτη συνάντηση του έργου «First step in Europe»

ΚΔΕΤΥΔ: Συμμετοχή στην τρίτη συνάντηση του έργου «First step in Europe»

Μέλη του συλλόγου Καινοτόμες Δράσεις στην Εκπαίδευση τον Τουρισμό την Υγεία και τον Διαπολιτισμό ΚΔΕΤΥΔ συμμετείχαν στην τρίτη συνάντηση του έργου “First step in Europe” με τους συμμετέχοντες εταίρους Stowarzyszenie Rozprawy o Europie της Πολωνίας, Mobility Opportunities Happening APS της Ιταλίας και Academy for Αctive Υouth Αssociation με έδρα την Βουλγαρία, στο Σλίβεν της Βουλγαρίας.

Το πρόγραμμά ήταν γεμάτο από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και συναντήσεις με νέους.

Τα μέλη του ΚΔΕΤΥΔ γνώρισαν δραστήριους εργαζόμενους με νέους που εμπνέουν. Απόλαυσαν τη φιλοξενία του δημάρχου του Sliven, Stefan Radev και του αντιδημάρχου της πόλης, Stoyan Markov. Μέλος του τοπικού συμβουλίου νεολαίας και βοηθός βουλευτή της ΕΕ τους καλωσόρισε στο Κέντρο Πολιτισμού Νέων.

Συναντήθηκαν επίσης με ακτιβιστές και εθελοντές που εργάζονται για τους νέους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην πόλη Sliven, επισκέφθηκαν τα σχολεία της περιοχής, υλοποιήθηκαν εργαστήρια με τους νέους σχετικά με τα fake news και τις ευρωπαϊκές αξίες και ενημερώθηκαν οι μαθητές του Silven για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων προγραμμάτων Erasmus+.

Κατά την επίσκεψη το φρούριο Tuida στους συμμετέχοντες του προγράμματος και από τις 4 χώρες, Ελλάδα, Πολωνία, Βουλγαρία και Ιταλία δόθηκαν ρούνοι που ο καθένας σήμαινε κάτι διαφορετικό. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις 2 έως 6 Απριλίου στο Conversano της Ιταλίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Erasmus+🇪🇺 #Erasmusplus #Firststeptoeurope

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top