Κέλλας: Fake News του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία- Τι λένε Πολάκης και Βαρδάκης

Κέλλας: Fake News του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία- Τι λένε Πολάκης και Βαρδάκης

«Πόλεμος» δηλώσεων μέσω του GRTimes.gr μεταξύ του Βουλευτή Λάρισας της ΝΔ, κ. Χρήστου Κέλλα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλου Πολάκη και  κ. Σωκράτη Βαρδάκη με αιχμή τις δαπάνες για το ΕΣΥ στον Προϋπολογισμό του 2021.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Ο Βουλευτής της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στο GRTimes.gr, χαρακτηρίζει ψευδή είδηση από τον ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση δαπανών για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2021, επισημαίνοντας ότι σε αυτόν υπολογίζονται μόνο οι τακτικές δαπάνες για το ΕΣΥ και όχι οι έκτακτες δαπάνες που αφορούν τον κορωνοϊό, οι οποίες προκύπτουν από το αποθεματικό.

«Δεν υπάρχει μείωση των δαπανών για την υγεία στον προϋπολογισμό για το 2021. Οι δαπάνες για τον κορωνοϊό, είναι έκτακτες δαπάνες, οι οποίες προκύπτουν από το αποθεματικό. Για την πανδημία, υπάρχουν έκτακτα κονδύλια, τα οποία δεν φαίνονται στον προϋπολογισμό. Αλλιώς πως αυξήθηκαν οι προσλήψεις, πως προστέθηκαν ΜΕΘ; Στην αρχή της πανδημίας, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ήταν 88.000 άτομα, ενώ σήμερα είναι 101.000. Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρέδωσε 557 ΜΕΘ και σήμερα έχουμε περισσότερες από 1250. Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουμε 1300 ΜΕΘ. Είναι Fake News του ΣΥΡΙΖΑ ότι μειώνονται τον επόμενο χρόνο οι δαπάνες για την υγεία», αναφέρει ο κ. Κέλλας.

«Οι ειδικευμένοι γιατροί έχουν φύγει από την Ελλάδα»

Ο Βουλευτής της Λάρισας, αναφερόμενος στην έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία, αναφέρει ότι βασική αιτία, είναι το γεγονός ότι οι ειδικευμένοι γιατροί έχουν φύγει από την Ελλάδα, απολαμβάνοντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και υψηλότερη μισθοδοσία στο εξωτερικό:

«Προφανώς έχει κάνει προσπάθειες η κυβέρνηση ώστε να βρεθούν εντατικολόγοι, αλλά είναι στο εξωτερικό. Την τελευταία 5ετία φωνάζουμε ότι τα κρατικά νοσοκομεία δεν έχουν ειδικευμένους γιατρούς, αν εξαιρέσουμε τα πολύ μεγάλα νοσοκομεία της χώρας. Έχουν φύγει, διότι εδώ θα έπαιρναν 1300 ευρώ, ενώ έξω δουλεύουν σε καλύτερες συνθήκες και παίρνουν 5000 ευρώ. Η προσέλκυση με σκοπό τον επαναπατρισμό των γιατρών δεν μπορεί να γίνει όμως σε αυτή τη φάση της πανδημίας».

Ο κ. Κέλλας αναφέρει ότι η Ελλάδα, βρίσκεται σε καλύτερη φάση όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με καλύτερο σύστημα υγείας:

«Αν δείτε τους αριθμούς των νεκρών ανά εκατομμύριο, η Ελλάδα είναι στη 12η θέση. Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Βλέπουμε χώρες όπως το Βέλγιο, να κάνουν διακομιδές στη Γερμανία. Θεωρώ επίσης ότι ήταν άστοχη η σύγκριση της Ελλάδας με το Μπέργκαμο της Ιταλίας. Τις επόμενες ημέρες θα παρατηρηθεί μία επιπέδωση της καμπύλης των κρουσμάτων. Θα πέφτουν ραγδαία τα κρούσματα αλλά θα είναι αυξημένος ο αριθμός θανάτων των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ. Μετά τις 10 ή 15 Δεκεμβρίου θα έχουμε μία ικανοποιητική μείωση, οπότε και θα μπορέσουμε να αρχίσουμε το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και ίσως των δημοτικών. Όμως με προσοχή τηρώντας τα μέτρα», τονίζει, ενώ προσθέτει κλείνοντας: «Τη στιγμή που είναι στα φόρτε της η πανδημία, δεν γίνεται να αγχωνόμαστε για τη διασκέδασή μας τα Χριστούγεννα. Είναι κρίμα να θρηνούμε θύματα ενώ είμαστε τόσο κοντά στο εμβόλιο. Τέλος, να προσθέσω ότι δεν είναι κατάλληλη στιγμή για αντιπολίτευση με αφορμή την πανδημία. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Πολάκης: «Είναι όλα ψέματα» – Βαρδάκης: «Ο κ. Κέλλας πρέπει να δει τι έκανε η κυβέρνηση αυτούς τους 8 μήνες»

«Είναι όλα ψέματα», αναφέρει ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης στο GRTimes.gr, ενώ απόλυτα σύμφωνος είναι και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

«Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τα στοιχεία του προϋπολογισμού. Υπολείπονται πάρα πολύ των οικονομικών δεδομένων που θα έπρεπε να μπουν για την υγεία. Αλλά, όσα χρήματα και να δοθούν το 2021, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις αδυναμίες του προηγούμενου διαστήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τεκμηριώσει πως θα μπορούσε να ενισχυθεί το ΕΣΥ για να μην διακινδυνεύσει η ζωή ούτε ενός πολίτη. Είχαμε πάρει τα στοιχεία από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες για τις τιμές των τεστ και είχαμε πει ότι αν δεν έχει τη δυνατότητα να δίνει δωρεάν τα τεστ για τον κορωνοϊό, ας τα συνταγογραφήσει. Η κυβέρνηση όμως δεν ανακοίνωσε συνταγογράφηση, αλλά ένα πλαφόν. Ο κ. Κέλλας πρέπει να δει τι έκανε η κυβέρνηση τους τελευταίους 8 μήνες. Υπήρχαν αδρανοποιημένες ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης δεν νοείται ΜΕΘ απλώς με έναν αναπνευστήρα ή στην καλύτερη ένα μόνιτορ»

«Να αφήσουν τα παραμύθια για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών»

Ο κ. Βαρδάκης, θεωρεί ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης περί μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού, είναι «παραμύθια»:

«Πως θα μονιμοποιήσει ο Κ. Μητσοτάκης τους επικουρικούς γιατρούς; Υπάρχει κάποιος τρόπος που εμείς δεν τον ξέρουμε; Χωρίς συγκεκριμένη προκήρυξη, χωρίς μοριοδότηση; Χωρίς προκήρυξη, με μία απλή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου δεν γίνεται! Ακόμη και να γίνει προκήρυξη, πως λένε ότι θα μονιμοποιήσει τους συγκεκριμένους; Πως θα εμποδίσουν άλλους γιατρούς να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους; Να αφήσουν τα παραμύθια και να μας πουν πως θα γίνει!», τονίζει ο κ. Βαρδάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στην πανδημία»

Ο κ. Βαρδάκης, απαντώντας στην έκκληση του κ. Κέλλα για αποφυγή άσκησης αντιπολίτευσης με αφορμή την πανδημία απαντά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στην πανδημία. Υιοθετήσαμε τα μέτρα της κυβέρνησης, στηρίξαμε την τήρησή τους, μιλήσαμε στον κόσμο. Η περίοδος χάριτος της κυβέρνησης όμως τελείωσε. Δεν μπορούμε σήμερα να σιωπούμε. Διακινδυνεύουν ζωές ανθρώπων. Πρέπει να καταγγέλλουμε από το πρωί ως το βράδυ όσα γίνονται. Είναι άστοχο να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε όσα έγιναν στην Ελλάδα, συγκρίνοντας τη χώρα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο. Οι χώρες αυτές, ήρθαν αντιμέτωπες πρώτες με την πανδημία. Όταν στο Βέλγιο γίνονταν 7.000 τεστ τη μέρα, εδώ γίνονταν 700. Η Ελλάδα είχε παραδείγματα που μπορούσε να μελετήσει. Τι κάναμε όμως; Ανοίξαμε τον τουρισμό χωρίς κανέναν έλεγχο! Εδώ και 8 μήνες δημιούργησε προοπτικές τεράστιας ανασφάλειας. Βιώνουμε πάλι την οικονομική κατάσταση του 2010. Στην Κρήτη, κόβουν το ρεύμα από τα νοικοκυριά!»

«Καμία εμπιστοσύνη πλέον στον ΕΟΔΥ»

O κ. Βαρδάκης τονίζει ότι πλέον «δεν έχει εμπιστοσύνη στον ΕΟΔΥ» με αφορμή δημοσιεύματα που αμφισβητούσαν την καταμέτρηση των κρουσμάτων, όπως αυτή παρουσιάζεται από τον ΕΟΔΥ στην ημερήσια επισκόπηση,

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, πλέον, στον ΕΟΔΥ, όσον αφορά στην εικόνα που παρουσιάζει στην ελληνική κοινωνία. Με τις τελευταίες παλινωδίες και τις διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης-ΕΟΔΥ, ΕΟΔΥ-επιστημόνων, δεν μπορώ να πω πλέον ότι τους πιστεύω. Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα. Θεωρώ ότι ο ΕΟΔΥ πραγματικά παρουσιάζει ότι θέλει!», διαμηνύει κλείνοντας.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ