Κεράσια από…«χρυσάφι» – Πότε θα πέσουν οι τιμές

Κεράσια από…«χρυσάφι» – Πότε θα πέσουν οι τιμές

«Χρυσά» πληρώνουν τα κεράσια οι καταναλωτές καθώς οι τιμές του κιλού στους πάγκους των λαϊκών αγορών φτάνει έως και τα 7 ευρώ – «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αντίβαρο για τις μειώσεις των τιμών» αναφέρει στο GRTimes, o πρόεδρος ΑΣ Καλιδίων και πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας, Νίκος Μηνάς.

Ρεπορτάζ: Ελένα Μητσάλη

Συγκεκριμένα, οι τιμές στα κεράσια συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία με τις παράγωγες να έχουν μειωθεί αρκετά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Από την άλλη οι καταναλωτές εμφανίζονται ιδιαίτερα φειδωλοί στις αγορές τους αφού το κιλό στα κεράσια φθάνει έως και τα 7 ευρώ στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, αυτή την στιγμή οι τιμές στα κεράσια στους πάγκους κυμαίνονται από 4 – 7 ευρώ το κιλό ανάλογα με την ποικιλία, ενώ αρχικά πουλιούνται από εμπόρους και συνεταιρισμούς στα 2,80 έως 3, 10 ευρώ το κιλό.

«Αναμένουμε να πέσουν οι τιμές τις επόμενες οι μέρες»

«Υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές γιατί οι ποσότητες είναι πολύ λίγες κι έχει μειωθεί η παραγωγή. Αναμένουμε να πέσουν οι τιμές τις επόμενες μέρες γιατί θα προστεθούν και άλλες ποικιλίες και θα συμπληρώσουμε επαρκείς ποσότητες. Αντίβαρο για τιμές θα είναι η επόμενη εβδομάδα. Αυτήν την στιγμή το κιλό στα κεράσια από τους εμπόρους και τους συνεταιρισμούς «φεύγει» από 2,80 έως 3, 10 ευρώ» τονίζει στο GRTimes, o πρόεδρος ΑΣ Καλιδίων και πρόεδρος του ΣΕΑΣ Πέλλας, Νίκος Μηνάς.

«Τα περισσότερα κεράσια έχουν σκιστεί από την βροχή»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών και Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος αναφέρει στο GRtimes ότι «τον τελευταίο μήνα είχαμε κακές καιρικές συνθήκες με έντονες βροχές. Για αυτό τον λόγο τα περισσότερα κεράσια έχουν υποστεί φθορές, με αποτέλεσμα στις διαθέσιμες ποσότητες που έχουν μείνει οι τιμές να είναι αυξημένες συγκριτικά με πέρσι. Ωστόσο, συνεχίζεται και η αύξηση στο κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα τα κεράσια στις λαϊκές να ξεκινάνε στο μεγαλύτερο τους μέρος από 4 εως 5 ευρώ το κιλό ενώ αρκετές ποικιλίες φτάνουν ακόμη και τα 6 με 7 ευρώ το κιλό. Συγκριτικά με πέρσι υπάρχει μια αύξηση γύρω στο 20-50% αφού πέρσι είχε τιμή πώλησης 2,5 – 5 ευρώ/κιλό. Αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα να πέσουν οι τιμές, αν φυσικά οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν».

«Οι καταναλωτές παίρνουν τις μισές ποσότητες και διαλέγουν πάντα τα πιο φθηνά» κατέληξε ο κ. Παντελής Μόσχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πέλλα: Κακοκαιρία και χαμηλές τιμές άφησαν τα κεράσια στα δέντρα

Καστοριά: Αρκούδα σκαρφάλωσε σε φράχτη μαζί με το μωρό της και «έκλεψε» κεράσια

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top