Κικίλιας: Σε δύο μήνες το ΕΣΥ ενισχύθηκε με 4.324 προσλήψεις

Κικίλιας: Σε δύο μήνες το ΕΣΥ ενισχύθηκε με 4.324 προσλήψεις

Διπλάσιες σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό είναι οι προσλήψεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας εν μέσω πανδημίας, φτάνοντας σήμερα τις 4.324, εκ των οποίων οι 687 είναι στα νησιά.

Αυτό, επισήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, όπου δίνει μια πλήρη «εικόνα» των πολιτικών Υγείας που σχεδιάζονται αυτήν την περίοδο. Όπως σημειώνει μεγάλη έμφαση δίνεται στα νησιά, ενώ ανακοίνωσε πως δημιουργούνται Δίκτυα Δημόσιας Υγείας με κύριους άξονες την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, στα οποία θα διασυνδέεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Επιπλέον, συστήνεται Παρατηρητήριο διεθνών ερευνητικών εξελίξεων στον τομέα του φαρμάκου και των εξελίξεων για τον κορωνοϊό.

Η συνέντευξη του κ. Κικίλια έχει ως εξής:

-Κύριε Υπουργέ, αναφέρατε πρόσφατα ότι το επόμενο διάστημα θα δώσετε έμφαση στην οργάνωση νοσοκομείων και κέντρων Υγείας στα νησιά, ώστε και να έρθει ικανός αριθμός τουριστών αλλά και να παραμείνουν ασφαλείς επισκέπτες και κάτοικοι. Τι σχεδιάζετε ακριβώς;

Η νησιωτικότητα είναι κρίσιμη για τη χώρα μας, σε κάθε επίπεδο.

Το Υπουργείο Υγείας διαθέτει ένα ενιαίο σχέδιο διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά μας. Όπως αντιμετωπίσαμε τον κορονοϊό τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι θα συνεχίσουμε και το καλοκαίρι.
Το σχέδιο θα ανακοινωθεί επίσημα τις προσεχείς ήμερες και περιλαμβάνει:

• Την ενδυνάμωση και διασύνδεση όλων των δομών υγείας – Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων.
• Την διασφάλιση της επάρκειας μέσων ατομικής προστασίας για το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού στη νησιωτική Ελλάδα.
• Την πρόσληψη 687 υγειονομικών, με ενίσχυση όπου χρειάζεται.
• Την περαιτέρω λήψη δειγμάτων και την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας, από τον ΕΟΔΥ, που θα αναλάβουν την υγειονομική επιτήρηση κάθε ξενοδοχειακής μονάδας.

Επίσης, το πλάνο διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα (υπό την επίβλεψη του ΕΚΑΒ) από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας.

-Ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε αυτή τη χρονική περίοδο για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, τόσο ενόψει του πιθανού δεύτερου επιδημικού κύματος κορωνοϊού, όσο και για την μετά Covid εποχή; Είναι η αναδιοργάνωση των ΤΕΠ και η βελτίωση του συστήματος εφημεριών μέσα σε αυτές;

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μετατρέψουμε το υγειονομικό πλεονέκτημα που πετύχαμε, σε κεκτημένο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε κεκτημένο για την ίδια την κοινωνία, για τον άνθρωπο. Όπως έχετε καταλάβει, κυρία Γεωργαντά, η αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. δεν είναι προϊόν της συγκυρίας, αλλά αποτέλεσμα του σχεδιασμού και των αποφάσεων που πήραμε. Συνεχίζουμε να αιμοδοτούμε το σύστημα Υγείας με νέο προσωπικό, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη νησιωτική Ελλάδα.

Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι και η δημιουργία μιας μόνιμης «αλυσίδας» προμηθειών Μέσων Ατομικής Προστασίας. Πιστέψτε με, δώσαμε μεγάλη μάχη για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό.

Προχωράμε στη δημιουργία νέων ΜΕΘ.

Συστήνουμε Παρατηρητήριο διεθνών ερευνητικών εξελίξεων στον τομέα του φαρμάκου και των εμβολίων για τον κορονοϊό.

Και βέβαια, αξιολογούμε τα μέτρα που ελήφθησαν, τα πρωτόκολλα, το χρόνο απόκρισης και το βαθμό ετοιμότητας.

Θα είμαστε έτοιμοι και για ένα δεύτερο, πιθανό, κύμα κορωνοϊού.

-Ανακοινώσατε ότι βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας νομοθετική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ποιες παρεμβάσεις θα περιλαμβάνει;

Ο ακρογωνιαίος λίθος των παρεμβάσεών μας είναι η δωρεάν πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στόχος μας είναι η διασύνδεση της ΠΦΥ με Δίκτυα Δημόσιας Υγείας, με κύριους άξονες την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Στα Δίκτυα αυτά, θα διασυνδέονται ήδη υφιστάμενες δομές, όπως τα Δημοτικά Ιατρεία, αλλά και επαγγελματίες υγείας, όπως ιδιώτες ιατροί, επισκέπτες υγείας, μαίες, φυσικοθεραπευτές.

Στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται επίσης, η εξέταση του πλαισίου για την ένταξη νέων Κέντρων Υγείας σε 24ωρη λειτουργία, καθώς και η κάλυψη των αναγκών ειδικών ομάδων του πληθυσμού, με βάση τα επιδημιολογικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

«Κλειδί» της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης των πολιτών προς το θεσμό, με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.

– Όσον αφορά στις ΜΕΘ έγινε μια τεράστια προσπάθεια και διπλασιάστηκαν. Ποιος είναι ο σημερινός αριθμός των κλινών ΜΕΘ; Έχει προσωρινό χαρακτήρα, ή θα παραμείνει αμετάβλητος και μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης και πώς;

Είναι αλήθεια ότι από τον Ιανουάριο προετοιμαστήκαμε έγκαιρα για όλα τα πιθανά σενάρια. Τίποτα δεν προέκυψε τυχαία.

Ο αγώνας που δώσαμε για να δημιουργήσουμε νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΕΠΥ, τον Ιούλιο του 2019 οι λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία του ΕΣΥ ήταν 565. Κατορθώσαμε να φτάσουμε τις 1017 κλίνες, εκ των οποίων πάνω από το 1/3 ήταν κλίνες ΜΕΘ COVID. Ευτυχώς, δεν χρειάστηκαν στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Τώρα βρισκόμαστε στις 957, εκ των οποίων οι 227 είναι ΜΕΘ COVID, καθώς σταδιακά, κλίνες ΜΑΦ, καρδιοχειρουργικής και νευροχειρουργικής – που μετατρέψαμε σε ΜΕΘ βάζοντας αναπνευστήρες, μόνιτορς και προσωπικό – με το πρόγραμμα επανόδου των τακτικών χειρουργείων επιστρέφουν στην αρχική τους χρήση και ειδικότητα.

Παράλληλα, μέσα στην κρίση, ενισχύσαμε τις ΜΕΘ με το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, προμηθευτήκαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό – και μέσω δωρεών – δημιουργώντας έτσι μια πολύτιμη «προίκα» για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να έχουμε 1.200 μόνιμες κλίνες ΜΕΘ, εντός του 2020, φτάνοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δηλαδή 12 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους.

Για τον σκοπό αυτό έχω συστήσει ειδική Επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες και επικεφαλής την Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και τον «Ευαγγελισμό», Αναστασία Κοτανίδου.

Είναι υποχρέωσή μας να αφήσουμε αυτήν την παρακαταθήκη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να δώσουμε το δικαίωμα στους Έλληνες να συνεχίσουν να είναι υπερήφανοι για αυτό.

Η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας είναι θεμέλιο ευημερίας.

– Τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Πόσοι από τους υπαλλήλους αυτούς μπορούν να ελπίζουν σε μονιμοποίησή τους; Θα βγουν οι δομές Υγείας από την πανδημία με καλυμμένα ορισμένα από τα χρόνια κενά προσωπικού;

Με γενναιότητα και χωρίς να υπολογίζει το δημοσιονομικό κόστος, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προχώρησε σε χιλιάδες προσλήψεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, όλοι οι επαγγελματίες υγείας, μαζί με τους ήδη υπηρετούντες στο Ε.Σ.Υ., έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία της Ελλάδας. Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη.

Οι προσλήψεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανέρχονται σήμερα σε 4.324 – 522 ιατροί και 3.802 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό – όταν ο αρχικός προγραμματισμός, όπως θα θυμάστε, ήταν 2.000.

Αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης πως θα μονιμοποιηθούν στο ΕΣΥ όλοι οι επικουρικοί νοσηλευτές – υπολογίζονται περίπου 2.000 σήμερα – ενώ βρίσκονται στο τελικό στάδιο πρόσληψης 942 μόνιμοι ιατροί.

Η Κυβέρνησή μας αναγνωρίζει την αξία και την προσφορά τους.

-Πριν την πανδημία ψηφίστηκε το καινοτόμο σχέδιο για τη Δημόσια Υγεία. Με τον κορωνοϊό κατάλαβαν και οι πολίτες την σημασία του προληπτικού ελέγχου, δεδομένου ότι νόσοι όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις επιβαρύνουν κατά πολύ τη λοίμωξη Covid-19. Είναι στον σχεδιασμό σας να επιταχυνθούν οι οριζόντιοι προληπτικοί έλεγχοι στον πληθυσμό;

Κύριος άξονας της πολιτικής μας στην Υγεία είναι η πρόληψη και το screening για όλους τους πολίτες. Το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία, που ψηφίστηκε στη Βουλή στις αρχές του χρόνου – πριν την πανδημία – αυτήν ακριβώς την πολιτική υπηρετεί. Οι δράσεις αφορούν, σε πρώτη φάση, στις τέσσερις κύριες νόσους που έχουν πολύ συχνά θανατηφόρα κατάληξη: τα καρδιαγγειακά, τα νεοπλάσματα, τη χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το σακχαρώδη διαβήτη.

Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η δωρεάν μαστογραφία για όλες τις γυναίκες από μια ηλικία και πάνω. Αυτός ο σχεδιασμός είναι ήδη προς υλοποίηση.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, δεν πρέπει να ξεχνάμε την επιτυχημένη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, για τη μείωση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος.

Παράλληλα, μέσα από μια μεγάλη καμπάνια, το 2019 εμβολιάστηκαν για τη γρίπη 1.000.000 περισσότεροι συμπολίτες μας σε σχέση με το 2018.

Στόχος μας είναι, όπως σε όλα τα Κράτη του κόσμου, να αναστρέψουμε το γεγονός ότι το 98% των πόρων που αφορούν την υγεία δίνονται, μέχρι σήμερα, στα νοσοκομεία και την περίθαλψη, εις βάρος της πρόληψης.

-Ποια είναι η πιο έντονη στιγμή τους μήνες που η επιδημία ήταν στο «πικ» της που δεν θα ξεχάσετε; Θυμάστε κάποιο περιστατικό που σας συγκλόνισε; Ήταν κάποια απόφαση; Ένας διάλογος; Ένα τηλεφώνημα;

Σε αυτή την άνευ προηγουμένου κρίση Δημόσιας Υγείας, υπήρξαν πολλές έντονες στιγμές και περιστατικά που δεν θα ξεχάσω σε όλη μου τη ζωή.

Ξεχωρίζω στο peak της πανδημίας, σε μια από τις επισκέψεις μου σε Νοσοκομείο της Αττικής, τη συγκινητική εικόνα μιας κόρης, που μέσα από το τζάμι, μιλούσε με τον πατέρα της που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μπορείτε επίσης κυρία Γεωργαντά, να καταλάβετε τη φόρτισή μου, όταν πληροφορήθηκα ότι ο άνθρωπος αυτός εξήλθε της ΜΕΘ και σήμερα είναι σπίτι του υγιής.

Θα θυμάμαι επίσης την αγωνία και το ξενύχτι, μετά από μια τεράστια μάχη για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας, για να δούμε εάν θα προσγειωθεί το πρώτο αεροσκάφος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μετέφερε το πιο πολύτιμο υλικό αγαθό Δημόσιας Υγείας τους μήνες του κορωνοϊού: Τις χειρουργικές μάσκες που τόση ανάγκη είχαν ιατροί και νοσηλευτές.

– Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διασφαλίσουν ικανές ποσότητες και ίση πρόσβαση σε μελλοντικό εμβόλιο για τον Sars-CoV-2, εάν τελικά προκύψει κάποιο αποτελεσματικό;

Να καταλάβουν ότι η λέξη «αλληλεγγύη» δεν πρέπει να μείνει κενή περιεχομένου. Πάνω σε αυτή χτίστηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά τους τελευταίους μήνες, ιδίως σε αυτό τον ιδιότυπο «πόλεμο» για την εξασφάλιση Μέσων Ατομικής Προστασίας, δεν την είδαμε να εφαρμόζεται στην πράξη.

Σε όλες μου τις τοποθετήσεις, τόσο στα ευρωπαϊκά όργανα, όσο και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, επισημαίνω ότι όλα τα Κράτη πρέπει να έχουν ίση πρόσβαση σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Θα πρέπει να είναι διαθέσιμο παγκοσμίως, σε ισότιμη βάση, σε προσιτή τιμή, χωρίς μονοπωλιακές λογικές και με απόλυτη προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

Η πρόσφατη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ, είναι ένα γενναίο βήμα, μια τολμηρή πρόταση με την οποία η χώρα μας βγαίνει ενισχυμένη και δείχνει ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει.

Γιατί αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο ότι απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η προστασία της ζωής, η οποία είναι προϋπόθεση όλων των αξιών και αρχών.

-Είστε ο πρώτος σε δημοτικότητα υπουργός. Σας δίνει μια ικανοποίηση ότι ο κόσμος αναγνωρίζει το έργο σας και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις; Θεωρείτε ταυτόχρονα ότι αυτή είναι η καλύτερη σύσταση για εσάς σε μελλοντικό ανασχηματισμό;

Ως Υπουργός Υγείας είμαι ο θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας. Αυτό, λοιπόν, που με γεμίζει ικανοποίηση, πίστη και δύναμη για να συνεχίσουμε, είναι ότι οι συμπολίτες μου έχουν κατά 70% καλύτερη άποψη για το Ε.Σ.Υ. από ό,τι είχαν πριν από την κρίση του κορωνοϊού και το 85% των Ελλήνων κρίνει θετικά την πολιτική της Κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:5908/07

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα ευκαιρία για επιχειρήσεις που «ξεχάστηκαν» Ειδήσεις

23:5008/07

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 58 οι νεκροί από τις πλημμύρες Διεθνή

23:4308/07

Οριστική δικαστική απόφαση από τον Άρειο Πάγο για τη Μονή Εσφιγμένου Κοινωνία ,Σημαντικά

23:4008/07

Δένδιας κατά Τουρκίας μέσω… Λιβύης στον ΟΗΕ! Πολιτική

23:3008/07

Σεμινάριο επιχειρηματικότητας για πρόσφυγες Δήμοι ,Κοινωνία

23:2008/07

Φινλανδία: Ανοίγει σύνορα και για Ελλάδα και Κύπρο Κορωνοϊός ,Τουρισμός

23:1508/07

Ιταλία: Ούτε ένας ασθενής στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1008/07

Κορωνοϊός: «Καθαροί» οι Ιταλοί τουρίστες σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα Κοινωνία

23:0508/07

Ζακ Κωστόπουλος: Απορρίφθηκε η μήνυση της οικογένειας Ελλάδα ,Κοινωνία

23:0008/07

Κ.Σακελλαροπούλου: Ξεχωριστή ευκαιρία η προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης Πολιτική

22:5008/07

Στις 14 Ιουλίου το 7o Growth Forum του Ε.Ε.Α και του Ι.Ε.Α Οικονομία

22:4008/07

Τουρκία: Ζητά διάλογο για την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη! Διεθνή

22:3008/07

Ν.Δ. για Novartis: Ταφόπλακα της σκευωρίας Ράσπουτιν Πολιτική

22:2008/07

Σε εξέλιξη η συζήτηση του ν/σ για τις δημόσιες συναθροίσεις Βουλή

22:1008/07

Καράογλου από τη Δράμα: Ευκαιρία το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» Β.Ελλάδα

22:0008/07

Δ. Μιχαηλίδου: Ενίσχυση του θεσμού αναδοχής και υιοθεσίας Κοινωνία

21:5008/07

ΟΣΕΘ: Ενίσχυση της γραμμής 55 «Σταυρούπολη-Ωραιόκαστρο» Θεσσαλονίκη

21:4008/07

Μόσιαλος: Τον Αύγουστο το εμβόλιο της Οξφόρδης Κορωνοϊός

21:3008/07

Παρατείνεται η ολοκλήρωση του «Εξοικονόμηση κατ’Οίκον ΙΙ» Κοινωνία

21:2008/07

Μητσοτάκης: Διαθέτουμε ένα σύγχρονο και διαφανές σύστημα αναδοχής και υιοθεσίας Κοινωνία ,Πολιτική

21:1008/07

Αρπαγή ανήλικης: Τεστ DNA για το κοριτσάκι και την 33χρονη Θεσσαλονίκη

21:0008/07

Θεσ/νίκη: Νέο ωράριο για το δημοτικό κολυμβητήριο Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

20:5008/07

Ξεπέρασαν τα 700.000 τα κρούσματα στη Ρωσία Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:4008/07

Είχαν συλληφθεί 51 φορές οι πορτοφολάδες των ΜΜΜ! Ελλάδα ,Κοινωνία

20:3008/07

«Ζήσε Αθλητικά»: Ολυμπιονίκες σε αθλητικά σωματεία Αθλητισμός ,Ελλάδα

20:2008/07

Αυτοί είναι οι δύο Βούλγαροι που προσπάθησαν να απαγάγουν ανήλικο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

20:2008/07

Αντιπ. Γερμανικού Κοινοβουλίου: Θα ωθήσω όλους τους Γερμανούς να επισκεφτούν τη ΔΕΘ Σημαντικά ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

20:1008/07

ΟΗΕ – Covid-19: Αυξήθηκε το λαθρεμπόριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:0408/07

Θεσ/νικη: Καραμπόλα στον Περιφερειακό- Μεγάλο μποτιλιάρισμα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

20:0008/07

Στραγγάλισε τον γιο της επειδή έπαιζε με το κινητό Διεθνή

19:5008/07

Alter Ego Media: Επέστρεψε τα χρήματα για το «Μένουμε Σπίτι» Media

19:4008/07

Προμαχώνας: Τεστ κορωνοϊού σε όλους τους τουρίστες Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

19:3008/07

Σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ o Ν. Δένδιας Κόμματα ,Πολιτική

19:2008/07

Εξιχνιάστηκαν δυο δολοφονίες – Πως συνδέονται μεταξύ τους Ελλάδα ,Κοινωνία

19:2008/07

Βρετανία: Μέτρα στήριξης ύψους 30 δισεκ. λιρών για ανάκαμψη Διεθνή

19:1208/07

Ελεύθερος ο αστυνομικός διευθυντής για αρχαία και τσιγάρα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

19:1008/07

Viber: Τι είναι τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα που ήρθαν και στην Ελλάδα Ελλάδα ,Τεχνολογία

19:0008/07

Ωραιόκαστρο: Νέα έργα για το οδικό δίκτυο Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

18:5008/07

Κορωνοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα Κορωνοϊός

18:4008/07

Ζευγάρι Σέρβων: “Είμαστε ύποπτα κρούσματα, κάντε μας τεστ” Κορωνοϊός

18:3008/07

Νέο χωροταξικό νομοσχέδιο στον προγραμματισμό του ΥΠΕΝ Περιβάλλον

18:2008/07

Καλαμαριά: Υποβρύχιος καθαρισμός αποβλήτων Δήμοι ,Περιβάλλον

18:1608/07

Κορωνοϊός: 33 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:1008/07

Τι συζητήθηκε στην Ημερίδα του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ Κόμματα ,Κορωνοϊός

18:0008/07

Ιατρικό Διαβαλκανικό: Κέντρο Οδοντικών Εμφυτευμάτων Θεσσαλονίκη ,Υγεία

17:5008/07

Ιταλία – Covid-19: Ακυρώθηκαν 70.000 γάμοι Διεθνή ,Κορωνοϊός

17:4008/07

Χαρδαλιάς: Δεν είναι ώρα για πανηγύρια – Τίποτα δεν τελείωσε Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

17:3008/07

Συστάθηκε η επιτροπή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με απόφαση Αυγενάκη Αθλητισμός ,Ελλάδα

17:2008/07

Λαγκάρντ: Αποτελεσματική η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ ΕΕ

17:1008/07

Μετά τις καταιγίδες, έρχονται οι ισχυροί άνεμοι! Ελλάδα ,Κοινωνία

17:0508/07

Ο Βούτσιτς απέσυρε την απόφαση για lockdown στο Βελιγράδι Διεθνή ,Κορωνοϊός

17:0008/07

Τραμπ: Τι υποστηρίζει στο βιβλίο της η ανιψιά του Διεθνή

16:5008/07

ΣΥΡΙΖΑ: Τι είναι τελικά «βαθιά πληγή στη Δημοκρατία»; Πολιτική

16:4708/07

Εξαφάνιση 40χρονου από τον Βόλο – Γνωρίζετε κάτι; Κοινωνία

16:4008/07

Τι δείχνουν τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών «ΗΛΙΟΣ» Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

16:3008/07

Κικίλιας: Δεν αποκλείονται τοπικά lockdown Κορωνοϊός ,Υγεία

16:2008/07

Σκληρό αουτσάιντερ η Σέφιλντ Αθλητισμός

16:1008/07

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για προϊόν κατά της φλεβίτιδας Υγεία

16:0508/07

ΕΦΕΤ: Ανάκληση φυτικού υποκατάστατου τυριού Ελλάδα ,Υγεία

16:0008/07

Τρία ελληνικά νησιά στα 100 εντυπωσιακότερα του κόσμου Ελλάδα ,Τουρισμός

15:5008/07

Θεσ/νίκη: Επίθεση σε οδηγό λεωφορείου (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη

15:4508/07

Προκαλεί ξανά η Τουρκία για την Αγιά Σοφιά Διεθνή

15:4008/07

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις Ελλάδα ,Κοινωνία

15:3808/07

ΣΥΖΩΗ: Εκστρατεία αγοράς λεωφορείου για παιδιά με αναπηρία Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:3008/07

Ηλιούπολη: Νέες αποκαλύψεις για τον καθηγητή Γυμνασίου Ελλάδα ,Κοινωνία

15:2308/07

ΕΛΑΣ: Προσοχή! Μην ανοίξετε αυτό το email! Ελλάδα

15:2008/07

ΕΟΔΥ: Στελεχώνονται 500 Κινητές Ομάδες Υγείας Κορωνοϊός ,Υγεία

15:1308/07

Κουφώματα αλουμινίου: Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα Επιχειρήσεις

15:1008/07

Θεοχάρης: Δεν μας ανησυχούν τα εισαγόμενα κρούσματα (VIDEO) Ελλάδα ,Πολιτική ,Τουρισμός

15:0708/07

Agiographos.gr: η Αγιογραφία ως μορφή τέχνης Πολιτισμός

15:0008/07

Απόφαση Κικίλια για δημιουργία Εθνικού Μητρώου Ασθενών με Κυστική Ίνωση Ελλάδα ,Πολιτική ,Υγεία

14:5808/07

Μεγάλη δωρεά της Eurobank στην Πυροσβεστική Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

14:5008/07

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μεταπτυχιακό στην τεχνητή νοημοσύνη Παιδεία

14:4908/07

Μεγαλώνουν οι παρέες στα εστιατόρια – Χωρίς μάσκες στα εμπορικά Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

14:4608/07

Πανελλήνιος διαγωνισμός για τις «Εκφράσεις Ευτυχίας στο Κόσμημα» Ελλάδα ,Οικονομία

14:4008/07

Στοίχημα: Σουηδία και Τουρκία σε πρώτο πλάνο Αθλητισμός

14:3608/07

Η Wizz Air από τις 19/7 θα πετάει Λονδίνο-Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

14:3108/07

Το πρώτο καλλυντικό προϊόν που αδρανοποιεί τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ) Επιστήμη ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:3008/07

Βραζιλία: Ασθενής θεραπεύθηκε από AIDS μόνο με φάρμακα Διεθνή

14:2008/07

Η Βαρκελώνη έχει το δικό της… clasico Αθλητισμός

14:1808/07

Σεισμική δόνηση στην Κάσο Ελλάδα ,Κοινωνία

14:1008/07

Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού» στο Αίγιο Ελλάδα ,Κοινωνία

14:0108/07

Επικουρικές: Πιστώνονται απόψε τα αναδρομικά (ΠΙΝΑΚΑΣ) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

14:0008/07

Σύλληψη διαρρήκτη στις Σέρρες- «Χτύπησε» 10 φορές σε δύο μήνες! Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

13:5008/07

Σ. Καλαφάτης: Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να αγκαλιάσει τη σκιά του Πολιτική

13:4008/07

Βρούτσης: Έρχεται προκαταβολή για το εφάπαξ Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

13:4008/07

Πιερρακάκης στο ΣΕΠΕ: Πολιτοκεντρικά τα συστήματα ψηφιακής διακυβέρνησης Οικονομία ,Πολιτική ,Τεχνολογία

13:3208/07

NextGenerationEU με το βλέμμα στο μέλλον για τις οικονομίες της ΕΕ Άρθρα

13:3008/07

Sani Green, Ikos Green και αειφόρος βιώσιμη ανάπτυξη Περιβάλλον ,Τουρισμός

13:3008/07

Κορωνοϊός: Αρνητικός ο τουρίστας της Νάξου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:2208/07

Θεσ/νίκη: «Κατεβαίνει» στη Λεωφόρο Νίκης ο ποδηλατόδρομος Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:2008/07

ΠΟΒΑΚΩ-ΔΕΘ: Πανελλήνιος διαγωνισμός φιλοτέχνησης σχεδίου κοσμήματος Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

13:1008/07

Τραγωδία στην Ηλεία: Συγκλονίζουν τα αδέλφια του 45χρονου Ελλάδα ,Κοινωνία

13:0008/07

Θεσ/νίκη: Βενζινάδικο με «κρυφές» δεξαμενές διακινούσε λαθραία καύσιμα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

12:5008/07

Διέρρηξε μπαλκονόπορτα και «ξάφρισε» διαμέρισμα Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:4008/07

Αλλαγές Χρυσοχοΐδη στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις Βουλή ,Ελλάδα ,Πολιτική

12:3008/07

Επανομή: Έπεσαν πυροβολισμοί σε ταβέρνα- Αναζητούνται δράστες Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:2408/07

Θεσ/νίκη: Διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις (ΦΩΤΟ +VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:2008/07

Χαλκίδα: Δάσκαλος δημοτικού διατηρούσε σχέση με 15χρονη Ελλάδα ,Κοινωνία

12:1008/07

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί λόγω εμπλοκής σε εγκληματικές οργανώσεις Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

12:0008/07

Θεοδωρικάκος: Τι δήλωσε για τα αδήλωτα τετραγωνικά Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

11:5808/07

ΠΟΣΠΗΕΦ: Τιμές αναφοράς σταθμών Φ/Β με την δήλωση ετοιμότητας Ενέργεια ,Επιχειρήσεις

11:5008/07

Θεσ/νίκη: Λήστεψε δυο φορές το ίδιο ψιλικατζίδικο! Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:4008/07

ΒΙΠΕ Σίνδου: Φωτιά έκαψε 150 στρέμματα Θεσσαλονίκη

11:3008/07

Κορωνοϊός: Πρώτα κρούσματα σε Θάσο και Παγγαίο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

11:2008/07

Τουρισμός για όλους: Νέα παράταση στις αιτήσεις Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

11:1008/07

Σταϊκούρας: Καταρρέει το «αφήγημα» ότι δεν λάβαμε εγκαίρως μέτρα Ελλάδα ,Πολιτική

11:0608/07

Ο Τζέφρι Πάϊατ για διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Πολιτική ,Σημαντικά

11:0008/07

Βανδάλισαν τις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου – Η αντίδραση Μπακογιάννη Ελλάδα ,Κοινωνία

10:4508/07

Απάτη 136.000 ευρώ σε βάρος επιχειρήσεων- Πώς δρούσαν οι επιτήδειοι Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

10:3008/07

Γώγος: Πότε θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:1508/07

Κορωνοϊός: Πρώτο εισαγόμενο κρούσμα στη Νάξο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:0008/07

Πέτσας: Βαθιά πληγή οι καταγγελίες Καλογρίτσα (ΒΙΝΤΕΟ) Ελλάδα ,Πολιτική

09:4508/07

Γιατί οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι χάνουν τη μνήμη τους, όταν εγκαινιάζουν μεγάλα έργα; Άρθρα

09:3008/07

Κορωνοϊός: Νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων στο Ισραήλ Διεθνή ,Κορωνοϊός

09:1508/07

Βρέθηκε πτώμα στον Πειραιά Ελλάδα ,Κοινωνία

09:0908/07

Τροχαίο στην Κηφισίας – Μποτιλιάρισμα στο σημείο Ελλάδα ,Κοινωνία

09:0008/07

Πανελλήνιες: Περιζήτητες ειδικότητες και διεπιστημονικότητα Άρθρα

08:4508/07

Βέτο κατά Τουρκίας στον ΟΗΕ από Ρωσία και Κίνα Διεθνή

08:3008/07

Τέλος… στα γκισέ της εφορίας! Μεταβιβάσεις ακινήτων μόνο από απόσταση Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

08:1508/07

Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Πάνω από 1.100 νεκροί και νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

08:0008/07

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα από 11.00 πμ έως τη λήξη ωραρίου Ελλάδα ,Κοινωνία

07:5208/07

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3008/07

Εμπρηστική επίθεση σε μοτοσυκλέτα -Φθορές και σε δύο ΙΧ Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ