Κικίλιας: Σήμερα η απόφαση για τα Δημοτικά Σχολεία

Κικίλιας: Σήμερα η απόφαση για τα Δημοτικά Σχολεία

Στην αποκάλυψη ότι σήμερα θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας, οποίος χθες δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο της αναστολής λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σήμερα θα υπάρξουν αποφάσεις για νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι αυτά θα αφορούν κυρίως στη λειτουργία των σχολείων.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ανήσυχος από όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη υπογραμμίζοντας ότι η εκπονήθηκε ένα έκτακτο πλάνο προκειμένου να μπορέσουν τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν. «Με ανησυχεί πάρα πολύ αυτό που συμβαίνει. Η εφημερία χθες έκλεισε με 80 εισαγωγές και 20 ύποπτα κρούσματα. Υπολογίστε αυτόν τον αριθμό κάθε μέρα για τις επόμενες 10-15 μέρες. Εκπονήσαμε ένα έκτακτο πλάνο, από καρδιοχειρουργικές, αγγειοχειρουργικές αίθουσες και έχουμε άλλες 100 , όταν όλη η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται και έχουν περιστατικά από τη Θεσσαλονίκη κατά 70% και 30% από γύρω περιοχές», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα αν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τη συμπρωτεύουσα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «είναι στο τραπέζι και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, η διυπουργική μαζί με τον πρωθυπουργό θα αποφασίσει, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. Αφήνω τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το συντομότερο, πρέπει να μειωθούν οι δείκτες. Οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουν και όλοι να αναλογιστούν πόσοι μπαίνουν σε κίνδυνο».

Κικίλιας: Η άρση του lockdown θα εξαρτηθεί από τη συμμόρφωση και από την επιθετικότητα του ιού

Αναφορικά με το πότε θα μπορέσουν οι αρχές να προχωρήσουν σε άρση του lokcdown, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι αυτό θα γίνει ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη συμμόρφωση των πολιτών αλλά και ανάλογα με την επιθετικότητα του ιού».

Ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε και το περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη έξω από τη ΜΕΘ, χωρίς μάσκα, λέγοντας: «Αυτό που είδα στο βίντεο ήταν ο κ. Πολάκης έξω από τη ΜΕΘ χωρίς μάσκα. Έμαθα ότι και στον διάδρομο μέσα ήταν χωρίς μάσκα. Το διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Βουλής και ιδιοκτήτης του Σωτηρία και νοσηλευτές, ότι λειτουργούν κανονικά και οι 50 ΜΕΘ. Εγώ δεν θέλω να σχολιάσω έναν πρώην συνάδελφο γιατί ξέρω πόσο δύσκολη είναι η δουλειά και ο καθένας κρίνει αυτά που λέει ο πολιτικός στη δημόσια σφαίρα. Οι 50 ΜΕΘ λειτουργούν κανονικά και νοσηλεύουν συνανθρώπους μας».

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ