Κιλκίς: Φωταγωγήθηκε το δημαρχείο για τη Γενοκτονία Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Κιλκίς: Φωταγωγήθηκε το δημαρχείο για τη Γενοκτονία Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Με κόκκινο χρώμα φωταγωγήθηκε το δημαρχείο Κιλκίς την Κυριακή 19/9 για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης τίμησε ο δήμος Κιλκίς με τη συμμετοχή του δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη στην δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την κατάθεση στεφάνων στο δημοτικό πάρκο – κήπο από τον ίδιο καθώς και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλο Θωμαϊδη.

Με την εξόντωση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τα τουρκικά στίφη τέθηκε σε εφαρμογή η τρίτη αιματηρή πράξη των διωγμών, τραγική κορύφωση της οποίας υπήρξε η Μικρασιατική καταστροφή και η έξοδος των εναπομεινάντων Ελλήνων από την πατρογονική Ιωνική Γη.

«Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι ημέρα πένθους αλλά και απαίτησης για την αναγνώριση των βάναυσων εγκλημάτων από τους θύτες τους» επισήμανε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κιλκίς μετά το πέρας των εκδηλώσεων.

Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, ο δήμος Κιλκίς φωταγώγησε με κόκκινο χρώμα, σύμβολο του άδικου αίματος, το δημαρχείο Κιλκίς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ