Κίνηση Πολιτών Μυτιλήνης για την οικογένεια Μικρούτσικου

Κίνηση Πολιτών Μυτιλήνης για την οικογένεια Μικρούτσικου

H Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» με έδρα την Μυτιλήνη εξέφρασε την συγκίνηση και την τιμή, καθώς η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου ζητά αντί για στεφάνια, να διατεθούν χρήματα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την περίθαλψη ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θα προσπαθήσουμε, σε συνεργασία με τη διοίκηση και το προσωπικό της Μόριας να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις προσφορές. Η διαχείριση θα γίνει με πλήρη διαφάνεια και θα δοθεί απολογισμός στην οικογένεια και δημόσια. Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού. Τα συλλυπητήρια, τη συγκίνηση και το σεβασμό για την παραίνεση της οικογενείας. Ο Θάνος Μικρούτσικος γνώριζε τις δράσεις μας για τα ανήλικα προσφυγόπουλα και επίσης τον συνέδεαν δεσμοί φιλίας με μέλη μας. Με το έργο του αλλά και με τη συνολική στάση ζωής βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας: Δίπλα στους διωγμένους, τους κατατρεγμένους, τους βασανισμένους. Η ανθρωπιά, η τρυφερότητα, η πνευματικότητα, η ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο που διαποτίζουν το έργο του, θα συνεχίσουν να εμπνέουν».

Ο τραπεζικός λογαριασμός όπου η οικογένεια παρακαλεί να διατεθούν χρήματα αντί για στεφάνια και ο οποίος ανήκει στην Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» είναι ο GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 της Τράπεζας Πειραιώς.

Συνολικά στη Μόρια σήμερα, διαμένουν 1.130 ασυνόδευτοι ανήλικοι. Από αυτούς 300 μένουν σε πτέρυγες ανηλίκων, 65 στη λεγόμενη «ασφαλή ζώνη» και οι υπόλοιποι σε σκηνές μέσα στο ΚΥΤ ή έξω από αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ