Κινητοποίηση ενάντια στην κατασκευή πλευρικών διοδίων στη Χαλάστρα (ΦΩΤΟ-VIDEO) 

Κινητοποίηση ενάντια στην κατασκευή πλευρικών διοδίων στη Χαλάστρα (ΦΩΤΟ-VIDEO) 

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι της Χαλάστρας στη Θεσσαλονίκη από νωρίς το πρωί, ύστερα από ενδείξεις, όπως λένε, ότι ξεκινούν οι εργασίες από την Εγνατία Οδό για κατασκευή πλευρικών διοδίων στην είσοδο της εθνικής οδού.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι έντονες, καθώς, όπως επισημαίνουν, η κατασκευή διοδίων θα επιβαρύνει πάρα πολύ τα οικονομικά τους, αφού από τον δρόμο περνούν ακόμα και πέντε φορές την ίδια ημέρα, ενώ δήλωσαν αποφασισμένοι πως δεν θα το επιτρέψουν.

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση Χαλάστρας, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη δημιουργία νέου σταθμού διοδίων που όπως λένε θα επηρεάσει ακόμα και 20.000 άτομα, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν και μαθητές σχολείων. Πριν από λίγο απέκλεισαν τον δρόμο συμβολικά μη επιτρέποντας να περάσουν οχήματα.

Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται από κοινού εδώ προκειμένου να αποτρέψουν την κατασκευή διοδίων. “Είναι μια ιστορία η οποία ξεκίνησε το 2018, εμφανίστηκαν οι εργολάβοι το 2020 και φέτος πάλι το 2022. Έχουμε πει σε όλους τους τόνους και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους κατοίκους Χαλάστρας και του δήμου Δέλτα, προκειμένου να μην κατασκευαστούν πλευρικά διόδια ούτε στη Χαλάστρα ούτε στα Μάλγαρα”, δήλωσε.

Οι λόγοι, όπως είπε, είναι συγκεκριμένοι, ενώ  δεν έχει δημιουργηθεί κανένα καινούργιο οδικό δίκτυο για να μπουν νέα διόδια. Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Γιουτίκας, η αιτιολογία της Εγνατίας Οδού είναι ότι αυτά τα διόδια γίνονται στη Χαλάστρα και στα Μάλγαρα προκειμένου τα φορτηγά που σήμερα ξεφεύγουν από τα διόδια των Μαλγάρων να μπαίνουν στους οικισμούς.

Όπως είπε ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, για άλλη μια φορά έγιναν μάρτυρες μιας επιθετικής συμπεριφοράς κατασκευής των παράπλευρων διοδίων στον δήμο και στην κοινότητα Χαλάστρας.

“Έχουμε εξηγήσει πολλάκις και πολλαπλός, το ακατάλληλο και το αδικαιολόγητο της επιχειρηματολογίας της πλευράς της πολιτείας για τη κατασκευή των παράπλευρων διοδίων στον κόμβο της Χαλάστρας”, ανέφερε, εξηγώντας με τη σειρά του ότι η αιτιολογία είναι πως τα βαριά οχήματα αποφεύγουν τα διόδια Μαλγάρων και μπαίνουν στην κατοικημένη περιοχή, ενώ κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   

Οικονόμου: Ενίσχυση 27,7 εκατ. ευρώ σε 100 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή για νέα χαλάρωση μέτρων -Τί αναμένεται για διασκέδαση, γήπεδα και Απόκριες

Σαρηγιάννης για κορωνοϊό: Αποκλιμάκωση το αργότερο μέχρι τις 7 Μαρτίου 

Σλοβακία: Το εμβόλιο της Novavax για την Covid εντάσσεται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα

Διακοπή ρεύματος σήμερα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Ρώσος πρέσβης: Οι πόλεμοι στην Ευρώπη σπανίως ξεκινούν… Τετάρτες

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top