Κινητοποίηση για τα εργασιακά από το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής

Κινητοποίηση για τα εργασιακά από το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής

Στις 20 Απριλίου και ώρα 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος, το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Αττικής απεργεί με πρόσχημα τα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του.

Όπως υποστηρίζει το Συνδικάτο, κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται και φέτος για το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτόκολλα “κερδοφορίας και ανταγωνισμού” βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δουλειά και τα δικαιώματά των εργατοϋπαλλήλων αλλά την ίδια την υγεία και τη ζωή τους, αφήνοντας για μια ακόμη σεζόν τους εργαζόμενους και το λαό στο έλεος της πανδημίας και των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης στη Δημόσια Υγεία.

“Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα επεισόδια στο σήριαλ της ατομικής ευθύνης θέλοντας να φορτώσει για άλλη μια φορά το βάρος στις πλάτες μας απαλλάσσοντας τους εργοδότες από την υποχρέωση και το κόστος για τα μέτρα προστασίας στους χώρους”, υπογραμμίζει το Συνδικάτο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, ένα είναι το πρωτόκολλο γι’ αυτούς:

“Όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.”

Μάλιστα, δηλώνουν ότι: “Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, όπως μας θέλουν κυβέρνηση κι εργοδοσία, όχι μόνο δεν κερδίζουμε τίποτα αλλά βάζουμε και τρικλοποδιά στα δικαιώματά μας. Για εμάς είναι μονόδρομος να ξεσηκωθούμε απέναντι στην κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Απορρίπτουμε τη λογική του συμβιβασμού, του λεγόμενου «κοινωνικού εταιρισμού» που προβάλλει η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, ως την αιτία που μας οδήγησε σε νέες απώλειες στα δικαιώματα μας”.

Στην «ατομική ευθύνη» απαντάμε συλλογικά, μαζικά, μαχητικά μέσα από τα σωματεία μας, δηλώνουν και ετοιμάζονται να ξεχυθούν στους δρόμους της Αττικής  προκειμένου να διαδηλώσουν για τα αντεργατικά μέτρα που πιστεύουν ότι απειλούν τη δουλειά τους.

“Η κινητοποίηση στις 20 του Απρίλη είναι ακόμη μια μάχη, από αυτές που δίνουμε ένα χρόνο τώρα, για να είμαστε δυνατοί. Ξέρουμε καλά ότι η δράση που έχουμε αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα είναι αυτή που έφερε αποτελέσματα”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ