«Κιβωτός του Κόσμου»: «Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της οργάνωσης – Τι έχει βρεθεί, πού στρέφονται οι έρευνες (VIDEO)

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της οργάνωσης – Τι έχει βρεθεί, πού στρέφονται οι έρευνες (VIDEO)

Συνεχίζονται με αμειώτους ρυθμούς οι «διπλές» έρευνες για την «Κιβωτό του Κόσμου», καθώς πέραν των δικαστικών ερευνών για τις καταγγελίες που αφορούν κακοποιητικές συμπεριφορές – οι οποίες πλέον έχουν λάβει τη μορφή «χιονοστιβάδας», οι αρχές περνούν από κόσκινο και τα οικονομικά της ΜΚΟ.

Τιμολόγια σε κάδο απορριμμάτων, περίστροφο σε συρτάρι

Υπενθυμίζεται ότι έρευνα στη δομή της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» στην Καλαμάτα πραγματοποίησε χθες η αστυνομία σε συνέχεια των εφόδων που έγιναν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στα γραφεία της οργάνωσης σε Κολωνό και Χίο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή 32χρονη υπάλληλος της «Κιβωτού» καθώς κλειδωμένο σε συρτάρι βρέθηκε ένα περίστροφο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το όπλο υπέδειξε στους αστυνομικούς η ίδια η υπάλληλος λέγοντάς τους ότι βρισκόταν καιρό κλειδωμένο στο συρτάρι, καθώς και ότι για την ύπαρξή του είχε ενημερώσει τη διοίκηση της οργάνωσης.

Στην Καλαμάτα, στο μεταξύ, βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων αποδείξεις και τιμολόγια της «Κιβωτού» για τον μήνα Νοέμβριο, ενώ αποδείξεις είχαν εντοπιστεί ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα και σε κάδο απορριμμάτων στη Χίο.

Οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες ασφάλειας ύστερα από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας. Στόχος να συγκεντρωθούν τιμολόγια και παραστατικά που θα βοηθήσουν να πέσει φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού» σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

Η έρευνα εστιάζεται στα γραφεία της οργάνωσης στον Κολωνό, απ’ όπου γινόταν η διαχείριση των 5 έως 6 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληγαν ετησίως στα ταμεία της ΜΚΟ από ιδιωτικές δωρεές.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τον λογιστή της οργάνωσης παρέλαβαν την Τρίτη όλα τα λογιστικά βιβλία και τα έγγραφα που υπήρχαν και αναμένεται να φωτίσουν τη διαδρομή των περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ που υπολογίζεται ότι στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας κατέληξαν στα ταμεία της «Κιβωτού».

Αστυνομικές πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει αλληλογραφία της Οικονομικής Αστυνομίας με τις ιδιωτικές τράπεζες, προκειμένου να αποσαφηνιστεί σε ποια τραπεζικά ιδρύματα η ΜΚΟ ως νομική οντότητα και τα μέλη του πρώην –πλέον– διοικητικού συμβουλίου διατηρούσαν λογαριασμούς.

Ακολούθως θα ελεγχθούν οι ροές χρημάτων από και προς αυτούς τους λογαριασμούς, για να προκύψουν συμπεράσματα σχετικά με τη διαχείριση των εκατομμυρίων ευρώ που η ΜΚΟ εμφανίζεται να εισπράττει σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, έρευνα θα γίνει και σε ό,τι αφορά τα φορολογικά στοιχεία και ειδικότερα τα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία της η «Κιβωτός» αλλά και τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. Και αυτό διότι υπάρχουν πληροφορίες και καταγγελίες ότι πολλά ακίνητα που δωρίστηκαν στην οργάνωση για την υποστήριξη του έργου της μεταγράφηκαν στο όνομα των μέχρι πρότινος υπευθύνων της.

«Πόθεν έσχες»

Παράλληλα, πραγματοποιείται έρευνα και από την Αρχή για το Ξέπλυμα «Μαύρου» Χρήματος στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα χρήματα που υπάρχουν στους λογαριασμούς τους δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές.

Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά είναι ο πατέρας Αντώνιος, η μητέρα του και η πρεσβυτέρα που εμφανίζονταν ως μέτοχοι της ΜΚΟ, επτά μέλη του πρώην Δ.Σ. και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Πηγή: kathimerini.gr

(Πηγή βίντεο: megatv)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κιβωτός του Κόσμου-Πατέρας Αντώνιος: «Θα απαντήσω σε όλα, θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο “φως”»

Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα φέρεται να αναζητεί νέα κατοικία (VIDEO)

«Κιβωτός του Κόσμου»: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα

Κιβωτός του Κόσμου- Καταγγελία: «Υπήρχαν ηχογραφημένες μαρτυρίες παιδιών»

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έφοδος της Αστυνομίας στη δομή της Καλαμάτας

«Κιβωτός του Κόσμου» – 8χρονος: Με κλείδωναν στο κλουβί και μου έδιναν χαλασμένο φαγητό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κιβωτός του Κόσμου: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού

Κιβωτός του Κόσμου: Η θυρίδα που άδειασε υπό άκρα μυστικότητα και οι νέες καταγγελίες (VIDEO)

«Κιβωτός του Κόσμου»: Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία της οργάνωσης στη Χίο

Κιβωτός του κόσμου: Έστελναν παιδιά σαν εργάτες γης στη Μυτιλήνη και σε άλλα νησιά (VIDEO)

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεσπά ο πατέρας Αντώνιος-«Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανέναν, γιατί τα λένε αυτά;»

«Κιβωτός του Κόσμου»: Τα πανάκριβα αυτοκίνητα του πατέρα Αντωνίου (VIDEO)

Κιβωτός του Κόσμου: «Να μην υπάρξει πρόβλημα για κανένα παιδί» δήλωσε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου (VIDEO)

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Να λέτε καλά λόγια για τον πατέρα Αντώνιο» – Το μήνυμα που έλαβαν οι παιδαγωγοί των δομών (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top