ΚΚΠΠΚΜ: Συγκινητική δωρεά εξοπλισμού από μαθητές

ΚΚΠΠΚΜ: Συγκινητική δωρεά εξοπλισμού από μαθητές

Μαθητές των «Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη» στο Θ.Χ.Π.Θ «Ο Άγιος Παντελεήμων» – Συγκινητική δωρεά εξοπλισμού.

Παραδίδοντας μια σπουδαία δωρεά, μαθητές των «Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη» συνοδευόμενοι από τους διευθυντές του Δημοτικού και Γυμνασίου κ. Αναστάσιο Σαούλια και κ. Μαντώ Μιτζάλη, καθώς και τον υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Αγωγής, υποδιευθυντή κ. Κωνσταντίνο Τερζανίδη επισκέφτηκαν, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμων».

Οι μαθητές, Δημοτικού και Γυμνασίου, ανακύκλωσαν πλαστικά καπάκια μπουκαλιών, ενώ σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους ιδιοκτήτες των Εκπαιδευτηρίων, εξασφάλισαν ακόμη περισσότερα χρήματα, προκειμένου να δωρίσουν στο Παράρτημα, δύο σύγχρονα κρεβάτια νοσηλείας, καθώς και δύο ειδικές τροχήλατες καρέκλες, για την υγιεινή και το λούσιμο των ΑμεΑ.

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των «Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη» υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασιλική Νάκου, αποδεχόμενη με ιδιαίτερη χαρά τη δωρεά, εξαιρετικά χρήσιμη για τους αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας που περιθάλπονται στο Παράρτημα.

Η κ. Νάκου τους ευχαρίστησε για τη δωρεά, ενώ στη συνέχεια τους ενημέρωσε για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, την ιστορία των παραρτημάτων, αλλά και ανθρώπων που περιθάλπονται εκεί, αφηγούμενη ιστορίες ζωής, με τους μαθητές να κάνουν πολλές ερωτήσεις και να μοιράζονται τις σκέψεις τους για τα όσα έμαθαν.

«Κάθε γουλιά νερό που πίνετε και κάθε καπάκι που μαζέψατε και μαζεύετε, σφραγίστηκε με την αγάπη, την ενσυναίσθηση και την προσφορά σας. Κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι όταν είμαστε κοινωνοί της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπό μας. Ειδικά στον πάσχοντα συνάνθρωπο» είπε απευθυνόμενη στους μαθητές η Πρόεδρος του ΚΚΠΠΚΜ, για την σπουδαία κίνησή τους.

Όπως σημείωσε η κ. Νάκου σχετικά με την συγκινητική αυτή πράξη και την επίσκεψη των νέων στο Παράρτημα, «τα πρόσωπά τους με γέμισαν ελπίδα και δύναμη για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε κάθε μέρα στα παραρτήματα του Κέντρου μας. Ήλθαν με το μήνυμα της γέννησης του Χριστού μας: Αγάπη και προσφορά στους αλλήλους».

Από την πλευρά τους, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των «Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη», δήλωσαν ότι βίωσαν με μοναδικό τρόπο την ικανοποίηση της προσφοράς καθώς η προσπάθειά τους στέφθηκε με επιτυχία, αφού υπήρξε καθολική συμμετοχή από τα παιδιά.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο εκπαιδευτικός υπεύθυνος του προγράμματος, κος Κωνσταντίνος Τερζανίδης: «Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τους μικρούς και μεγάλους μαθητές σε αποτελεσματικούς φορείς μηνυμάτων ενσυναίσθησης στην κοινωνία μας.

Αποτελούν το πιο ηχηρό παράδειγμα ότι η φλόγα της ελπίδας δεν θα σβήσει ποτέ για όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη, δίνοντας δύναμη σε όλους. Σκοπός μας ήταν να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να συμμετάσχουν ενεργά, με διάθεση υπηρεσίας και θυσίας για τον άλλον, είτε αυτή είναι αγάπη, είτε χρήματα, είτε χρόνος, είτε ένα απλό χαμόγελο.

Προσδοκούμε έτσι να γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί αυριανοί πολίτες με αγάπη για τον συνάνθρωπό τους.»

Εκ μέρους των “Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη” οι διευθυντές Δημοτικού-Γυμνασίου ευχαρίστησαν την Πρόεδρο κ. Βασιλική Νάκου διότι: «Με την αποδοχή της δωρεάς και την εξαιρετική υποδοχή που επιφύλαξε στους μαθητές, ενισχύθηκε το παιδαγωγικό έργο, διδάχθηκαν έμπρακτα τα παιδιά τις υψηλές αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας, του σεβασμού προς τον ευάλωτο και αδύναμο συνάνθρωπο, της ατομικής ευθύνης προς το κοινωνικό σύνολο, της συνεργατικότητας, και της αλληλοβοήθειας. Η αποδοχή της δωρεάς βοήθησε στο να αποδείξουμε πως «Μαζί Μπορούμε» και να βιώσουν οι μαθητές μας, πως άλλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη απ’ τη χαρά που δίνεις».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top