Κλείνει το ΕΠΑΛ Λαγκαδά λόγω διασποράς κορωνοϊού

Κλείνει το ΕΠΑΛ Λαγκαδά λόγω διασποράς κορωνοϊού

Αναστέλλει τη λειτουργία του από σήμερα και μέχρι νεωτέρας το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, λόγω μεγάλης διασποράς κορωνοϊού. Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης αναφέρει στο GRTimes ότι τα κρούσματα στον δήμο έχουν πάρει την “άνω βόλτα”.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας του, καθώς όπως αναφέρει στο GRTimes ο δήμαρχος, Γιάννης Ταχματζίδης, ενώ είχαν κλείσει ήδη κάποια τμήματα της Γ’ Λυκείου, τα αποτελέσματα των self test έδειξαν “ολικό κλείσιμο”.

“Είχαν εντοπιστεί κάποια κρούσματα με αποτέλεσμα να κλείσουν κάποια τμήματα. Όμως σημειώθηκαν περιστατικά μαθητών και καθηγητών, που ενώ στα self test βγήκαν αρνητικοί, όταν το επανέλαβαν τη δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα βρέθηκαν θετικοί. Έτσι, αποφασίστηκε το κλείσιμο όλου του σχολείου”, αναφέρει.

Ο ίδιος, τονίζει ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα του δήμου Λαγκαδά, έχουν αυξητική τάση. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 19/04, η καθιερωμένη ενημέρωση των δήμων από τον ΕΟΔΥ, έδειξε 148 κρούσματα στον δήμο Λαγκαδά και 33 νοσηλευόμενους, την ίδια ώρα που την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα ήταν 133, και οι νοσηλευόμενοι 23.

Παράλληλα, άλλα δύο σχολεία του δήμου Λαγκαδά αντιμετωπίζουν προβλήματα με κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τμήμα της Α’ τάξης στο Γενικό Λύκειο Λαγκαδά και της Γ’ τάξης στο Γενικό Λύκειο Σοχού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top