Κλειστά παραμένουν τα κέντρα αισθητικής: “Είμαστε η μοναδική υπηρεσία υγείας που δεν δουλεύει”

Κλειστά παραμένουν τα κέντρα αισθητικής: “Είμαστε η μοναδική υπηρεσία υγείας που δεν δουλεύει”

“Είμαστε στα όριά μας”, δηλώνει στο GRTimes η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος, Μαγδαληνή Χουρίδου, καθώς, όπως φαίνεται το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής είναι ακόμη “μακριά”.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

“Αδύνατον να κατανοήσω γιατί δεν μας ανοίγουν”, αναφέρει στο GRTimes η κ. Χουρίδου, η οποία επισημαίνει ότι τα κέντρα αισθητικής, είναι το μοναδικό επάγγελμα υγείας που την δεδομένη στιγμή δεν δουλεύει. Η ίδια, επιχειρεί να ερμηνεύσει την εξαίρεση του κλάδου, λέγοντας ότι αυτό που ίσως σταματάει τους λοιμωξιολόγους από την εισήγηση για άνοιγμα, είναι το ότι απαιτείται ο πελάτης να αφαιρέσει την μάσκα του.

“Το θέμα είναι όμως ότι όλοι εργάζονται εκτός εμάς. Από τους οδοντιάτρους μέχρι τους λογοθεραπευτές. Εμείς τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας στον μέγιστο βαθμό από την πρώτη μέρα, που ξεκινήσαμε, να σπουδάζουμε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Χρησιμοποιούμε γάντια και όπου το απαιτούσε η εργασία μας και μάσκα πολύ πριν το επιβάλει ο κορωνοϊός. Είμαστε σχολαστικοί με την καθαριότητα και οι αποστάσεις έτσι και αλλιώς τηρούνταν”, αναφέρει.

Η ίδια εξηγεί, ότι τα κέντρα αισθητικής θα μπορούσαν να εργάζονται κανονικά, με συχνά τεστ, καθώς οι πελάτες έτσι κι αλλιώς προσέρχονται κατόπιν ραντεβού.

“Στα εργαστήρια αισθητικής, δουλεύουμε ατομικά. Ένας πελάτης, ένας αισθητικός. Στην ίδια καμπίνα δεν υφίσταται δεύτερος πελάτης, εκτός αν είναι τόσο μεγάλος ο χώρος πια, που το επιτρέπει. Τήρηση αποστάσεων, μέτρα καθαριότητας, μάσκα, γάντια, συχνοί έλεγχοι, τι άλλο πρέπει να κάνουμε πια;”, διερωτάται.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ