Έξωση στο ΚΕΠ Ευόσμου – Κλειστό από το μεσημέρι

Έξωση στο ΚΕΠ Ευόσμου – Κλειστό από το μεσημέρι

Κλειστό από σήμερα είναι το κεντρικό ΚΕΠ του Ευόσμου στην οδό Ολυμπιάδος, λόγω έξωσης στην οποία προχώρησε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σαμολαδά, Αλέξης Αλεξιάδης

Στην έξωση του ΚΕΠ Ευόσμου στην οδό Ολυμπιάδος προχώρησε σήμερα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, λόγω απλήρωτων ενοικίων. Περίπου στις 11.00πμ, δικαστικός επιμελητής που έφτασε στον χώρο, ζήτησε από τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν παίρνοντας μόνο τα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια άλλαξε τις κλειδαριές και όλα αυτά μπροστά σε 10 – 15 πολίτες που περίμεναν να εξυπηρετηθούν και οι οποίοι έβλεπαν έκπληκτοι το τι συνέβαινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, το συγκεκριμένο ακίνητο πρωτοπαραχωρήθηκε το 2007 και μετά από 12 χρόνια, όπως ορίζουν οι νόμοι, έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Μόνος υποψήφιος ανάδοχος είχε εμφανιστεί ο σημερινός ιδιοκτήτης του ακινήτου, κάνοντας συγκεκριμένη προσφορά για το μίσθωμα, την οποία αρχικά ο δήμος είχε αποδεχτεί. Στη συνέχεια όμως, λόγω και της εμπλοκής της Αποκεντρωμένης που είχε δει κάποιες τυπικές παρατυπίες στη διαδικασία, ο διαγωνισμός κατέληξε άγονος. Ωστόσο ο δήμος συνέχιζε να χρησιμοποιεί το ακίνητο, χωρίς ούτε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, καταβάλλοντας μέχρι το 2020 μισθώματα – με χαμηλότερο ποσό από ότι ζήτησε ο ιδιοκτήτης – στο Παρακαταθηκών και Δανείων, χωρίς όμως ο ιδιοκτήτης να τα δέχεται. Ωστόσο μέσα στο 2021, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ενοίκιο.

Ο ιδιοκτήτης προχώρησε σε αγωγή εξώσεως σε βάρος του Δήμου την οποία κέρδισε, ωστόσο, άγνωστο γιατί, δεν κατατέθηκε ποτέ έφεση (ως προς το σκέλος της έξωσης – αντίθετα κατατέθηκε έφεση ως προς το ύψος του ενοικίου), με αποτέλεσμα μετά από τρεις μήνες, η απόφαση να καταστεί εκτελεστέα και άρα ο ιδιοκτήτης να μπορεί να αποβάλλει από το ακίνητο του το ΚΕΠ του Δήμου.

Από την παραπάνω εξέλιξη, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα, όπως πχ, γιατί δεν κατατέθηκε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου για έξωση, γιατί δεν αναζητήθηκε όλο αυτό το διάστημα εναλλακτικό κτίριο για να στεγάσει την υπηρεσία – δεδομένου και του άγονου διαγωνισμού και τη διαφορά ως προς το ενοίκιο – αλλά και τι θα γίνει πλέον με την εξυπηρέτηση των πολιτών, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ΚΕΠ, αποτελεί μια νευραλγική υπηρεσία του δήμου, που ειδικά την περίοδο της πανδημίας εξυπηρέτησε υποδειγματικά πάρα πολλούς πολίτες, λύνοντας και πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Το GRTimes, επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου για να καταγράψει την άποψη του δήμου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top