Κλιμάκιο του Υπ. Υγείας στα Γιαννιτσά – “Δεν είναι Νοέμβριος στη Β. Ελλάδα”

Κλιμάκιο του Υπ. Υγείας στα Γιαννιτσά – “Δεν είναι Νοέμβριος στη Β. Ελλάδα”

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας. Πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών, ενώ δεν προκύπτει ότι η Β. Ελλάδα βρίσκεται επιδημιολογικά σε συνθήκες Νοεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Μετά την χθεσινή επίσκεψη στο νοσοκομείο της Κοζάνης, το κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο των Γιαννιτσών ώστε να συνομιλήσει με τον διοικητή του νοσοκομείου, διευθυντές κλινικών, γιατρούς και νοσηλευτές. Υπενθυμίζεται, ότι το κλιμάκιο απαρτίζεται από τους καθηγητές και μέλη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Θεοκλή Ζαούτη και Χαράλαμπο Γώγο, από τον διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Πύρρο, την πρόεδρο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), Δάφνη Καϊτελίδου.

“Δεν είναι η Β. Ελλάδα σε συνθήκες Νοεμβρίου”

Κεντρικό ζήτημα της συζήτησης, ήταν η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, η επάρκεια των κλινών στις κλινικές Covid και στις ΜΕΘ, η δημιουργία ενός σχεδίου για ανάπτυξη περεταίρω κλινών σε περίπτωση ανάγκης και ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού. Πληροφορίες αναφέρουν στο GRTimes ότι μπορεί τα κρούσματα ολοένα και να αυξάνουν, μπορεί η κούραση του υγειονομικού προσωπικού να είναι αισθητή, αλλά η Β. Ελλάδα δεν βρίσκεται σε συνθήκες Νοεμβρίου και δεν ήταν αυτή η διαπίστωση η οποία ώθησε το κλιμάκιο να πάει εσπευσμένα στην περιοχή.

Μάλιστα, το νοσοκομείο των Γιαννιτσών, δεν προέκυψε ότι είναι σε κατάσταση πληρότητας, ενώ σχεδιάστηκε ότι σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη αναζήτησης περισσότερων κλινών, κλινικές άλλης νοσηρότητας πρόκειται να μετατραπούν σε Covid. Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν υγειονομικοί υπάλληλοι στα Γιαννιτσά -από ότι φαίνεται η μειοψηφία-, που όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας, είναι δύσπιστοί απέναντι στο εμβόλιο, με αποτέλεσμα να είναι μέχρι σήμερα μη θωρακισμένοι.

Αυτοψία την Πέμπτη στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης

Το κλιμάκιο του Υπουργείου πρόκειται να παραμείνει στη Β. Ελλάδα και να συνεχίσει τις επισκέψεις στα νοσοκομεία των πόλεων μέχρι και την Παρασκευή, ενώ την Πέμπτη, με την άφιξη του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτοψία και στα νοσοκομεία της περιοχής.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ