ΚΜΟΠ: Διαχείριση σχολικού εκφοβισμού – Αποτελεσματικές δεξιότητες για εκπαιδευτικούς

ΚΜΟΠ: Διαχείριση σχολικού εκφοβισμού – Αποτελεσματικές δεξιότητες για εκπαιδευτικούς

Εγγραφείτε σε δωρεάν διαδικτυακό μάθημα για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και δημιουργήστε θετικό κλίμα στο σχολείο!

Το ΚΜΟΠ Education Hub και η COFACE Families Europe παρουσιάζουν την πρώτη διαδικτυακή εκπαίδευση της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας LINK (Learning and Innovation through New Knowledge), με τίτλο: Διαχείριση Σχολικού Εκφοβισμού-Αποτελεσματικές δεξιότητες για εκπαιδευτικούς- ένα όφελος για τα παιδιά, τις οικογένειες και τα σχολεία.

Εγγραφείτε εδώ

Ενημερώστε και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς στη σχολική σας κοινότητα για το μάθημα!

Η εκπαίδευση διατίθεται δωρεάν σε όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο να τους βοηθήσει να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τα παιδιά, τους εφήβους, και τις οικογένειές τους αναφορικά με την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού, αλλά και να συνεισφέρει συνολικά στην ευρύτερη ευημερία του σχολείου και της κοινότητας μέσα στην οποία ζουν

Είστε δάσκαλος, διευθυντής σχολείου ή εκπαιδευτικός που εργάζεται με παιδιά και νέους;

Το θετικό κλίμα της τάξης και του σχολείου είναι το όνειρο κάθε εκπαιδευτικού και αυτό που αξίζει σε κάθε μαθητή. Μέσα από αυτό το μάθημα ηλεκτρονικής μάθησης, ανακαλύψτε χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τις αιτίες, την έκφραση και τις επιπτώσεις του εκφοβισμού, καθώς και σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στο σχολείο και στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα εισαγωγικό μάθημα που δεν απαιτεί προηγούμενες γνώσεις σχετικά με τον εκφοβισμό. Είναι χρήσιμο για εκπαιδευτικούς, φοιτητές στο χώρο της εκπαίδευσης, της ψυχολογίας και των κοινωνικών επιστημών, καθώς και όλους τους επαγγελματίες στο χώρο της εκπαίδευσης που χρειάζονται βασικές αλλά και εξειδικευμένες γνώσεις για την πρόληψη και τη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού.

Εκφοβισμός και ο αντίκτυπός του στην κοινωνία

Υπάρχει ένα φάσμα προβληματικών καταστάσεων που αποτελούν πρόκληση για τις σημερινές οικογένειες και τις κοινωνίες γενικότερα. Ο σχολικός εκφοβισμός και η βία μεταξύ ανήλικων παιδιών, είναι μία από αυτές τις προκλήσεις. Η βία στα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα είναι μια καθημερινή πραγματικότητα που στερεί από εκατομμύρια παιδιά και νέους το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην ελεύθερη έκφραση. Σύμφωνα με μια εκτίμηση της Plan International, 246 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι βιώνουν βία μέσα και γύρω από το σχολείο κάθε χρόνο. Τα κορίτσια πλήττονται δυσανάλογα, όπως και εκείνα τα παιδιά που θεωρείται ότι δεν ακολουθούν τις επικρατούσες σεξουαλικές και έμφυλες νόρμες.

Αναπτύξτε την κατανόηση της δυναμικής του εκφοβισμού και βοηθήστε την κοινότητά σας

Η πρώτη μας εκπαίδευση ηλεκτρονικής μάθησης προσφέρεται δωρεάν και επικεντρώνεται στη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού παρέχοντας αποτελεσματικές δεξιότητες για τους εκπαιδευτικούς κατά κύριο λόγο, αλλά και για κάθε επαγγελματία που συνεργάζεται με παιδιά και νέους. Η εκπαίδευση συνολικά γίνεται με διαδραστικό τρόπο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον εκπαιδευόμενο να αντιλαμβάνεται και να οικειοποιείται πλήρως την κάθε θεματική ενότητα. Θα λάβετε σαφείς και λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο που θα εφαρμόζετε όλες τις μεθόδους και τεχνικές που χρειάζεται να γνωρίζετε, ώστε να αποκτήσετε την ικανότητα να αντιμετωπίζετε εκφοβιστικές συμπεριφορές, να συνεισφέρετε στην ανάπτυξη ενός υγειούς σχολικού περιβάλλοντος και να βοηθήστε τα παιδιά, τις οικογένειες και την ευρύτερη κοινωνία στην οποία όλοι ζούμε.

Σχετικά με το μάθημα

Διάρκεια του μαθήματος: Περίπου 3 ώρες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα την ώρα που επιθυμείτε και με τον δικό σας ρυθμό.

Προσέγγιση μάθησης: Δημιουργήστε το δικό σας μαθησιακό ταξίδι με την πλοήγηση στις διάφορες δραστηριότητες

Πώς λειτουργεί; 100% online

Πιστοποίηση: Ολοκληρώνοντας σταδιακά τα βήματα, ολοκληρώνετε το μάθημα και λαμβάνετε πιστοποιητικό παρακολούθησης από το KMOP Education Hub και την COFACE Families Europe (Συνομοσπονδία Οικογενειακών Οργανώσεων της Ευρώπης)

Δωρεάν: Το μάθημα είναι δωρεάν και είναι ανοιχτό βάσει εγγραφής.

Ενότητες και εκπαιδευτικά μέσα

Το μάθημα χωρίζεται σε τρεις ενότητες που αποτελούνται από διάφορες δραστηριότητες και βήματα που σας βοηθούν να παρακολουθείτε τη μάθησή σας, οργανωμένα σε μαθησιακά μονοπάτια που σας καθοδηγούν σταδιακά στην επίτευξη των στόχων. Θα μαθαίνετε μέσω ενός υλικού πολυμέσων, διαδραστικών δραστηριοτήτων και πρακτικών ασκήσεων που σας κρατούν ενεργούς και κάνουν το μάθημα ελκυστικό.

Ποιος ανέπτυξε το μάθημα;

Αυτό το μάθημα αναπτύχθηκε από την Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια του KMOP, Αντιπρόεδρο της COFACE Families Europe, και εκπαιδευτική ψυχολόγο με πολυετή αποδεδειγμένη εμπειρία στον τομέα της πρόληψης και παρέμβασης στη βίαιη και εκφοβιστική συμπεριφορά παιδιών και νέων. Αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος L.I.N.K. (Learning and Innovating through New Knowledge), μιας κοινής πρωτοβουλίας του KMOP Education Hub και της COFACE Families Europe. Οι εκπαιδευτικές μέθοδοι και το περιεχόμενο των μαθημάτων του L.I.N.K. βασίζονται στις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της μη διάκρισης, της ισότητας των φύλων, της κοινωνικής ένταξης, της ποικιλομορφίας, της ενδυνάμωσης και της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών και έχουν σχεδιαστεί για να διαχειριστούν σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες.

Τι θα πετύχετε;

Στο τέλος του μαθήματος, θα είστε σε θέση…

  • Να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά της εκφοβιστικής συμπεριφοράς και τα είδη εκφοβισμού
  • Να περιγράψετε τον κύκλο του εκφοβισμού και την κοινωνική δυναμική του φαινομένου
  • Να μάθετε πώς να επικοινωνείτε με τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού και τα παιδιά που ασκούν τον εκφοβισμό
  • Να εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους ο διαδικτυακός εκφοβισμός διαφέρει από άλλους τύπους εκφοβισμού
  • Να αναπτύξτε δράσεις που μπορείτε να αναλάβετε για την πρόληψη του εκφοβισμού και τη δημιουργία θετικού σχολικού κλίματος
  • Να κατανοήσετε τη σημασία της υιοθέτησης μιας “προσέγγισης ολόκληρου του σχολείου” για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του εκφοβισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Deloitte: Η Αθήνα ανάμεσα στις 10 πιο ελκυστικές ευρωπαϊκές πόλεις για ξενοδοχειακές επενδύσεις

Κ. Σκρέκας: Tα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την ενεργειακή κρίση

Στόλτενμπεργκ: «Χρειαζόμαστε ισχυρές και έτοιμες γερμανικές ομοσπονδιακές δυνάμεις»

Θεσσαλονίκη: Τηλεφώνημα στο «100» για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top