ΚΜΟΠ: Διεθνές Συνέδριο για την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών

ΚΜΟΠ: Διεθνές Συνέδριο για την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών

Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, έχοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του τη διαμόρφωση μίας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, σας προσκαλεί στο Διεθνές Συνέδριο “Health & Media Literacy as a Key to Integration” την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 09:00 – 17:00 στο Innovathens powered by Samsung (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα).

Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η αποτελεσματική κοινωνική ένταξη μεταναστών-τριών και προσφύγων στην χώρα υποδοχής μέσα από δύο βασικούς άξονες, την πρόσβαση στην υγεία και την βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι βασικές θεματικές του συνεδρίου θα είναι οι ψηφιακές δεξιότητες ως όχημα για την ενσωμάτωση των μεταναστών-τριών στην Ευρώπη, οι επιλογές διαδικτυακής μάθησης, πληροφόρησης και δικτύωσης που έχουν οι επαγγελματίες που εργάζονται με μετανάστες-τριες, η σύνδεση τεχνολογίας με την υγεία, η υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπους ζωής και οι δυνατότητες αξιοποίησης του συστήματος υγείας στην χώρα υποδοχής.

Διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της κοινωνίας των πολιτών θα μιλήσουν για τον ψηφιακό αλφαβητισμό και τον αλφαβητισμό στην υγεία.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν – απαραίτητη η προεγγραφή εδώ. Σε όλους-ες τους συμμετέχοντες-ουσες θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία (Ελληνικά – Αγγλικά).

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών έργων “MedLit – Media Literacy for refugee, asylum seeking and migrant women” και “VIM – Vitality Interventions for Migrants“.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ