Α. Βατόπουλος: Γιατί παρά το lockdown, γεμίζουν οι ΜΕΘ

Α. Βατόπουλος: Γιατί παρά το lockdown, γεμίζουν οι ΜΕΘ

Δεν έχει σημειωθεί η προσδοκώμενη ελάττωση των κρουσμάτων. Στις μονάδες και στα νοσοκομεία υπάρχει πίεση. Συνεπώς τα πράγματα είναι σχετικά δύσκολα εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ένα θέμα είναι η βρετανική παραλλαγή του κορωνοϊού που αλλάζει λίγο τους «κανόνες του παιχνιδιού» με την έννοια ότι είναι λίγο πιο μεταδοτική και φαίνεται πως αναλογικά είναι και στα παιδιά. Αυτό θα μας υποχρεώσει να αναβαθμίσουμε λίγο τα μέτρα, είπε ο καθηγητής και παρέπεμψε και στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής στις 6 το απόγευμα.

Ο κ. Βατόπουλος στάθηκε και στα «καλά νέα» λέγοντας πως ο εμβολιασμός έχει γίνει αποδεκτός από τον κόσμος γεγονός σημαντικό εφ’ όσον λυθούν και τα προβλήματα που υπάρχουν με τις προμήθειες.

Ο καθηγητής έδωσε και δύο χρήσιμες συμβουλές για να γίνεται αποδοτικότερη η χρήση της μάσκας και υπέδειξε ότι σε σημεία συνωστισμού η διπλή μάσκα είναι οπωσδήποτε χρήσιμη.

Σε ότι αφορά την λήξη του lockdown και στο άνοιγμα των σχολείων ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να πει κάτι για το θέμα αυτό.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ