Αγοραστός: Έτσι θα εξαλειφθεί ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αγοραστός: Έτσι θα εξαλειφθεί ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στη σημασία του εμβολιασμού για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ελληνικής HPV Εταιρείας, Θεόδωρος Αγοραστός μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τον HPV εμβολιασμό και το HPV DNA testing από την ίδια την Πολιτεία.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στην έκκληση την οποία απευθύνουν 125 φορείς προς την Ελληνική Πολιτεία προκειμένου να προχωρήσει στις επιβεβλημένες ενέργειες και ρυθμίσεις, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή και στην Ελλάδα η επίτευξη των στόχων της Στρατηγικής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2030, με απώτερο σκοπό την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στο κατά το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα και στην χώρα μας. Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από Επιστημονικούς, Επαγγελματικούς, Ερευνητικούς και Κοινωνικούς Φορείς, Ιδρύματα, Ινστιτούτα Ενώσεων και Συλλόγους Καρκινοπαθών από σχεδόν όλη την Ελλάδα που συγκρότησαν μια συντονιστική Επιτροπή με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV).

Όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός ο καρκίνος τραχήλου μήτρας θα έχει μέχρι το 2030 εάν:

-το 90% των κοριτσιών μέχρι 15 ετών εμβολιαστεί πλήρως εναντίον της μόλυνσης με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)

-όλες οι γυναίκες κάνουν δυο φορές στη διάρκεια της ζωής τους προληπτικά ένα τεστ υψηλής ακριβείας (HPV DNA testing) σε ηλικία 35 ετών και ξανά σε ηλικία 45 ετών

-το 90% των γυναικών με (προ)καρκίνο τραχήλου μήτρας θεραπευτούν σωστά και έχουν την απαραίτητη υποστηρικτική φροντίδα.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Θεόδωρος Αγοραστός στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ