Αλκοτέστ: 138 παραβάσεις στην Αττική

Αλκοτέστ: 138 παραβάσεις στην Αττική

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αττική  – Το 9% εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ

Ελέγχους αλκοτέστ σε 1.549 οδηγούς έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής αξιωματική της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου της Αττικής και βεβαιώθηκαν 138 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 9% των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και συγκαταλέγεται στις «επικίνδυνες» παραβάσεις που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων.

Επίσης, οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Τροχαίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη δραστική μείωση των «επικίνδυνων» παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top