Αναγνωστόπουλος: Crowdfunding για την Τράπεζα Τ-λεμφοκυττάρων (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αναγνωστόπουλος: Crowdfunding για την Τράπεζα Τ-λεμφοκυττάρων (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στη δεύτερη φάση της μελέτης με θέμα «Ανάπτυξη ειδικών κατά του κορωνοϊού Τ-λεμφοκυττάρων, ως ένα ”ζωντανό φάρμακο” κατά της COVID 19 λοίμωξης ασθενών υψηλού κινδύνου» την οποία ξεκινά η ομάδα της Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιματοποιητικών Κυττάρων του Τμήματος Αιματολογίας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», αναφέρθηκε ο Διευθυντής της Μονάδας Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Στην πρόταση συμμετέχουν επίσης οι ερευνήτριες Ευαγγελία Γιαννάκη και Αναστασία Παπαδοπούλου.

Όπως εξήγησε ο κ. Αναγνωστόπουλος μετά τα άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα που έχει το κυτταρικό προϊόν με Τ λεμφοκύτταρα που ανέπτυξε η ομάδα και το χορηγεί σε μεταμοσχευμένους ασθενείς όταν παρουσιάζουν κάποια βαριά λοίμωξη, θέλει τώρα να προχωρήσει στη χορήγησή του σε ασθενείς με βαριά λοίμωξη από τον κορωνοϊό.

Η προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική, ενώ άκρως ενδιαφέρων και πρωτόγνωρος για τη χώρα μας είναι ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα αναζητά χρηματοδότηση. Συγκεκριμένα απευθύνεται στο ευρύ κοινό μέσω του (crowdfunding, που εφαρμόζεται για πολλά project στο εξωτερικό, δηλαδή μέσω της μαζικής εθελοντικής χρηματοδότησης από το κοινό.

Ήδη το ενδιαφέρον των απλών πολιτών να συνδράμουν τη προσπάθεια είναι συγκινητικό, πλην όμως όχι αρκετό, ενώ την ίδια στιγμή τα χρονικά περιθώρια είναι πιεστικά.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ