Ανάκληση μη ασφαλών τροφίμων από τον ΕΦΕΤ (ΦΩΤΟ)

Ανάκληση μη ασφαλών τροφίμων από τον ΕΦΕΤ (ΦΩΤΟ)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων – Έλεγχος για Salmonella spp.” έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψίες παρασκευασμάτων κρέατος τα οποία παράγονται από την εταιρεία “ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ.” με έδρα στο 2ο χλμ Ε.Ο. ΠΕΛΕΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑ με τα παρακάτω στοιχεία:

Α) “ρολό κοτόπουλο γεμιστό κτψ, Ελλην. Επεξεργασίας”, με ημερομηνία παραγωγής 6.7.21 και ημερομηνία ανάλωσης “κατά προτίμηση πριν από 6.7.23”, βάρους 2 kg περίπου.

Β) “βόειος κιμάς κτψ, προέλευσης Βελγίου, Ελλην. επεξεργασίας”, με ημερομηνία συσκευασίας 18.08.21 και ημερομηνία ανάλωσης “κατά προτίμηση πριν από 16.08.23”, βάρους 1 kg περίπου.

Στα κρεατοσκευάσματα αυτά διαπιστώθηκε, από το Εργαστήριο Δοκιμών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα από την εσωτερική αγορά, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα (όπως φαίνονται στις φωτογραφίες), να μην τα καταναλώσουν.

Με πληροφορίες από capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας: Ευχαρίστησα τον Πάπα Φραγκίσκο για την αναφορά του στη Συμφωνία των Πρεσπών

Στην ΟΤΡ Bank η Alpha Bank Αλβανίας

Θεσσαλονίκη: Ο Carmine Zoccali θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη-Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ποιοι δρόμοι κλείνουν – Σε λίγο η πρώτη συγκέντρωση (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top