Απρίλης με χιόνια από τη Θράκη μέχρι την… Κρήτη! (ΦΩΤΟ)

Απρίλης με χιόνια από τη Θράκη μέχρι την… Κρήτη! (ΦΩΤΟ)

Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται από τα ξημερώματα σε περιοχές της Βόρειας Χαλκιδικής, αλλά και στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 8 Απριλίου και βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook δείχνει χιονόπτωση και στη Βεύη Φλώρινας, ενώ υπάρχουν αναφορές για  χιονόπτωση και στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Επίσης, λίγες νιφάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε χωριά του δήμου Εορδαίας όπως στον Φούφα.

χιονια-1

Στη μεταβολή την οποία θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες από βορρά προς νότο, με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας αναφέρεται το northmeteo.gr. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων. θα εκδηλωθούν κατά βάση ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινές αλλά και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της χώρας μας.

Όπως έγραφε από χτες το northmeteo.gr, «το ξημέρωμα-πρώτες πρωινές ώρες τοπικές ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις με έμφαση το βορειοδυτικό κομμάτι του γεωγραφικού διαμερίσματος. Χιονόστρωση θα υπάρξει στην Φλώρινα και πιθανόν τοπικά και στις υπόλοιπες πόλεις (περισσότερες πιθανότητες στην Καστοριά).

Κεντρική Μακεδονία

Το ξημέρωμα τοπικά ασθενή φαινόμενα με έμφαση στο ανατολικό και νότιο κομμάτι του γεωγραφικού διαμερίσματος με χιονοπτώσεις άνω των 300-400μ. κατά μέσο όρο (τοπικά χαμηλότερα ) και άνω των 600 μέτρων στην Χαλκιδική. Εν συνεχεία προς τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Χαλκιδική(χιονοπτώσεις άνω των 350-400μ. κατά μέσο όρο) και στο κεντρικό-νότιο και ανατολικό-νοτιανατολικό κομμάτι του νομού Σερρών(χιονοπτώσεις άνω των 300μ. κατά μέσο όρο τοπικά χαμηλότερα). Τοπικά φαινόμενα θα απασχολούν πιθανόν το υπόλοιπο κομμάτι του νομού Σερρών και το ανατολικό κομμάτι του νομού Θεσσαλονίκης(κυρίως ορογραφικά φαινόμενα) με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα. Τα φαινόμενα στην Χαλκιδική τοπικά θα επιμείνουν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Ανατολική Μακεδονία

Αρχικά το ξημέρωμα φαινόμενα μέτριας έντασης που θα δίνουν χιονοπτώσεις άνω των 800μ. κατά μέσο όρο (χαμηλότερα κοντά στα βόρεια σύνορα). Εν συνεχεία κατά τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται στα κεντρικότερα-νοτιότερα τμήματα και χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται άνω των 300-400μ. κατά μέσο όρο(τοπικά χαμηλότερα).

Θράκη

Το ξημέρωμα φαινόμενα ασθενούς-μέτριας που θα δίνουν χιονοπτώσεις άνω των 300μ. κατά μέσο όρο, τοπικά χαμηλότερα στον νομό Ροδόπης(ιδίως στο ανατολικό κομμάτι του νομού ακόμα και σε ημιπεδινές περιοχές ) και Έβρου (στον κεντρικό-βόρειο Έβρο ακόμα και σε πεδινές περιοχές). Τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα ενταθούν στο νομό Ξάνθης (ιδίως στο δυτικό-βορειοδυτικό κομμάτι του νομού) με αποτέλεσμα τα υψόμετρα χιονόπτωσης να πέσουν τοπικά χαμηλότερα και στον νομό Ξάνθης. Εν συνεχεία τα φαινόμενα θα αποκτήσουν σταδιακά πιο τοπικό και ορογραφικό χαρακτήρα στο σύνολο της Θράκης μέχρι να σταματήσουν.

Ήπειρος

Ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πίνδου άνω των 900-1000μ. κατά μέσο όρο(χαμηλότερα βορειότερα), εν συνεχεία προς τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα περιορισθούν στις νοτιότερες περιοχές της Πίνδου μέχρι να σταματήσουν.

Θεσσαλία

Τις πρωινές ώρες ασθενούς-μέτριας έντασεις χιονοπτώσεις άνω των 800-900μ κατά μέσο όρο, στα ανατολικότερα τμήματα φαινόμενα μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης (ιδίως στο Πήλιο)και τις χιονοπτώσεις να φτάνουν τοπικά σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Στερεά

Τις μεσημβρινές ώρες χιονοπτώσεις ασθενούς-μέτριας έντασης κατά μέσο όρο άνω των 800-1000μ. (χαμηλότερα στην βόρεια-βορειοδυτική Στερεά). Τα φαινόμενα θα περιοριστούν σχετικά γρήγορα στις ανατολικότερες περιοχές. Τα φαινομένα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση στην Εύβοια.

Κρήτη

Χιονοπτώσεις-χιονοχάλαζο θα εκδηλωθούν τις βραδινές-νυχτερινές ώρες προς την Παρασκευή άνω των 1000-1200μ. κατά μέσο όρο».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top