Άσκηση «ΠΥΡΣΟΣ 2022» με τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμαριάς

Άσκηση «ΠΥΡΣΟΣ 2022» με τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμαριάς

Στην άσκηση επί χάρτου «ΠΥΡΣΟΣ 2022»  που πραγματοποιήθηκε στον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης συμμετείχε ο Δήμος Καλαμαριάς, εκπροσωπούμενος από τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Χρυσόστομο Γιώτη.

Κατά την διάρκεια της άσκησης και μέσω της πλατφόρμας του Πυροσβεστικού Σώματος «ENGAGE» προσομοιώνονται σενάρια συμβάντων πυρκαγιάς, όπου οι συμμετέχοντες φορείς και σε πραγματικό χρόνο, συμβάλουν με μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να περιοριστούν οι δυσμενείς συνέπειες δασικών πυρκαγιών.

«Στηρίζουμε πάντα το Πυροσβεστικό Σώμα, με όποιο τρόπο μπορούμε, αναγνωρίζοντας στο σημαντικό έργο που επιτελεί. Είναι υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε δράση μάς βοηθάει να γινόμαστε ακόμη πιο χρήσιμοι στο πλευρό τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Ο Δήμος Καλαμαριάς αποτελεί έναν από τους βασικούς συμμάχους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς πολλές φορές έχει συνδράμει με τα μηχανήματά του στο δύσκολο έργο της, όπως έγινε την 13 η Ιουλίου 2021 στην πυρκαγιά του Σέιχ Σου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top