Χαλκιδική: Αποχή στα σχολεία του Δ. Αριστοτέλη για τη συγχώνευση του δημοτικού της Αμμουλιανής

Χαλκιδική: Αποχή στα σχολεία του Δ. Αριστοτέλη για τη συγχώνευση του δημοτικού της Αμμουλιανής

Την έμπρακτη συμπαράστασή τους στο δημοτικό σχολείο της Αμμουλιανής, για το οποίο υπάρχει πρόθεση από το υπουργείο Παιδείας να γίνει συγχώνευση τμημάτων, αναμένεται να δείξουν αύριο τα υπόλοιπα σχολεία στο δήμο Αριστοτέλη, προχωρώντας σε αποχή.

Στις 8 αύριο το πρωί (26/10) μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αναμένεται να συγκεντρωθούν στα σχολεία και να διατρανώσουν την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές του δημοτικού σχολείου της Αμμουλιανής απέχουν από τα μαθήματά τους εδώ και τρεις εβδομάδες.

Όπως είχε γράψει το GRTimes, το δημοτικό σχολείο της Αμμουλιανής, του μοναδικού νησιού της Χαλκιδικής είναι το μόνο που δεν «γλίτωσε» από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις σχολείων της Χαλκιδικής καθώς αποφασίστηκε -στη μέση της σχολικής χρονιάς- από τριθέσιο να μετατραπεί σε διθέσιο. Μέχρι τώρα οι τάξεις του δημοτικού ήταν συγχωνευμένες σε τρεις (η πρώτη με την δευτέρα κ.ο.κ.). Πλέον έχει φύγει ένας δάσκαλος, και το σχολείο μετατράπηκε σε διθέσιο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες το σχολείο είναι σε αποχή, διεκδικώντας βασικά δικαιώματα στην παιδεία για τους 30 μαθητές και μαθήτριές του.

Να επανεξεταστεί η απόφαση “υποβάθμισης” του δημοτικού σχολείου της Αμμουλιανής, ζήτησε με σχετική επιστολή προ ημερών από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

Με την επιστολή του ο κ. Βαλιάνος επισημαίνει τη σημασία της απρόσκοπτης λειτουργίας του δημοτικού σχολείου για την παραμονή των νέων οικογενειών στο μοναδικό κατοικημένο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνδυασμό με τις πολιτικές που ασκούνται για την τουριστική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ποιότητας ζωής στο νησί. Υπογραμμίζει δε την “αναστάτωση” που θα προκαλέσει μια τέτοια μεταβολή εν μέσω της σχολικής περιόδου και μάλιστα “εν καιρώ συνεχιζόμενης πανδημίας”.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Προσκύνημα χωρίς μάσκες των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Δ. Αριστοτέλη: Αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου Αμμουλιανής ζητάει ο Βαλιάνος από το Υπ. Παιδείας

Αμμουλιανή: Σε απόγνωση οι γονείς για τη συγχώνευση του δημοτικού σχολείου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ