Χατζηδάκης: Εμείς είμαστε με τους ασφαλισμένους, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη γραφειοκρατία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Χατζηδάκης: Εμείς είμαστε με τους ασφαλισμένους, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη γραφειοκρατία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στα «όπλα» που ρίχνει στη μάχη για την ταχύτερη έκδοση των εκκρεμών συντάξεων, αλλά και στις αλλαγές που φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις πήρε τεράστιες διαστάσεις όταν έγινε η «φύρδην μίγδην» ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΦΚΑ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

Επίσης αναφέρθηκε στην τροπολογία που θα επιταχύνει την έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, ενώ απάντησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αντέδρασε έντονα στη εισαγωγή πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων για την ταχύτερη εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων. Ξεκαθάρισε δε πως δεν θα επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος ο οποίος θα επιλέγει -μέσα από το Μητρώο- τον δικηγόρο ή τον πιστοποιημένο λογιστή ο οποίος θα πληρώνεται από τον ΕΦΚΑ. «Εκείνοι (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι με τη γραφειοκρατία, ενώ εμείς είμαστε με τους ασφαλισμένους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός θυμίζοντας πως το μέτρο των ιδιωτών επαγγελματιών χρησιμοποιήθηκε από το κράτος –επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- τόσο στην περίπτωση της πολεοδομίας όσο και της Εφορίας.

Ακόμη ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην προμήθεια 1.700 ηλεκτρονικών υπολογιστών με στόχο την άμεση τεχνολογική αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ όπου η κατάσταση σήμερα είναι αποκαρδιωτική: Πέραν του απαρχαιωμένου λογισμικού που χρησιμοποιείται, υπάρχει ένα κομπιούτερ ανά υποκατάστημα το οποίο είναι συνδεδεμένο με το κεντρικό σύστημα. Μάλιστα ο υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται το συγκεκριμένο κομπιούτερ εκτυπώνει και φωτοτυπεί όλα τα εισερχόμενα e-mail και στη συνέχεια τα μοιράζει στους -κατά περίπτωση- αρμόδιους συναδέλφους του.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έκανε λόγο για «συντεταγμένη προσπάθεια» προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με τις 139.000 εκκρεμείς συντάξεις επισημαίνοντας πως το πιο σημαντικό βήμα για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας θα γίνει με την πλήρη ψηφοποίηση των αρχείων που αφορούν στον εργασιακό βίο των εργαζομένων, ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφερόμενος στο εργασιακό νομοσχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε πως δεν καταργείται το 8ωρο, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» όλα αυτά που λέγονται από ανθρώπους οι οποίοι «είναι αδίστακτοι ψευδολόγοι».

Τέλος, χαρακτήρισε τομή για τα εργασιακά, το μέτρο της ψηφιακής κάρτας εργασίας, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες θετικές ρυθμίσεις  του νομοσχεδίου όπως στην επέκταση της γονικής άδειας, την προστασία από την απόλυση και την αντιμετώπιση των περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στους εργασιακούς χώρους.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ