Χριστόπουλος: Στο gov.gr και οι ανανεώσεις για τα διπλώματα οδήγησης (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Χριστόπουλος: Στο gov.gr και οι ανανεώσεις για τα διπλώματα οδήγησης (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει εν μέσω πανδημίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη Δικαιοσύνη και όχι μόνο αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως εξήγησε ο κ. Χριστόπουλος μετά την έναρξη της πανδημίας τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση 27 δράσεων και διαδικασιών που θα φέρουν τη Δικαιοσύνη και τα ελληνικά δικαστήρια στη νέα ψηφιακή εποχή με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας πολιτών και επιχειρήσεων. Ήδη 10 δράσεις έχουν υλοποιηθεί, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες.

Ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο άυλο συναινετικό διαζύγιο (σ.σ. η διαδικασία θα προχωρά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς του taxis), στην αποϋλοποίηση του μεγαρόσημου, στις αλλαγές που αφορούν στα πιστοποιητικά φερεγγυότητας των επιχειρήσεων, αλλά και στις ψηφιακές υπογραφές νέας γενιάς μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα (σ.σ. όπως εκείνες που δόθηκαν με την έναρξη της πανδημίας στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου) οι οποίες θα διανεμηθούν σε 11.000 δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών. Ήδη έχουν διανεμηθεί οι πρώτες 9.500 ψηφιακές υπογραφές νέας γενιάς

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών αναφέρθηκε και στη νέα εποχή που άνοιξε για τα διπλώματα οδήγησης, ανακοινώνοντας μάλιστα πως σε ενάμιση μήνα θα γίνονται μέσω του gov.gr και οι ανανεώσεις διπλωμάτων όπου απαιτούνται και ιατρικές εξετάσεις.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο το «κλειδί» για την πετυχημένη ψηφιακή μετάβαση της χώρας ήταν «ο πολύ καλός σχεδιασμός που είχε πριν από τις εκλογές». Ωστόσο, η πανδημία «είναι ο επιταχυντής των εξελίξεων».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος στη Μαρία Σαμολαδά: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Δικαιοσύνη στη ψηφιακή εποχή (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια ο Κ. Τσιάρας για την ηχογράφηση ποινικών δικών (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ