Δ. Καιρίδης: Προς τρίμηνη παράταση των συμβάσεων στις υπηρεσίες Μετανάστευσης και Ασύλου

Δ. Καιρίδης: Προς τρίμηνη παράταση των συμβάσεων στις υπηρεσίες Μετανάστευσης και Ασύλου

Την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες Μετανάστευσης και Ασύλου, οι οποίες λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2023, σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Δ. Καιρίδη.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδη, ο κ. Καιρίδης είπε ότι σχεδιάζουμε:

1. την παράταση των συμβάσεων, όπως μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος, για τρεις μήνες,

2. η νέα προκήρυξη που θα δημοσιοποιηθεί, όπως προβλέπεται από τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 να συμπεριλαμβάνει και εμπειρία μέσα, που είναι χρήσιμη και απαραίτητη για εμάς, αλλά είναι μία διαπραγμάτευση που κάνουμε με το ΑΣΕΠ, με τους δικούς του όρους και κανόνες, και ελπίζω να τα καταφέρουμε, και

3. σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών (θέλουμε) να δούμε πόσο μπορούμε να παρατείνουμε περαιτέρω τις συμβάσεις, καθώς έχουμε το πρόβλημα των αυξημένων ροών, και λόγους δημοσίου συμφέροντος, που επιβάλλουν να καλυφθεί η σχετική δαπάνη.

Παράλληλα, ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε στην πίεση που υπήρξε στη Λέσβο και τη Σάμο το τελευταίο διάστημα, «αν και τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία (τα πράγματα) είναι πολύ αισιόδοξα» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και συνέχισε: «Είναι πολύ νωρίς για να είμαι πιο συγκεκριμένος και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εφησυχάζουμε. Αλλά η αλήθεια είναι ότι με στοχευμένες κινήσεις σε όλα τα μέτωπα, και στο διπλωματικό, με τον ανατολικό μας γείτονα, φαίνεται ότι έχουμε μια καλύτερη πορεία. Περιμένω τα στοιχεία του Οκτωβρίου να παγιωθούν για να μπορέσω να μιλήσω πιο συγκεκριμένα».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να μην υπάρξει κενό στις υπηρεσίες μετά την 31η Δεκεμβρίου, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική την ανανέωση των συμβάσεων έστω και για το διάστημα των τριών μηνών. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είναι πολύ κρίσιμο να μη προχωράμε σε λύσεις της τελευταίας στιγμής αλλά να σχεδιάζουμε συνολικά. Διαβεβαίωσε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα είναι αρωγός στους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν αποκτήσει τεράστια τεχνογνωσία και δεν είναι σωστό να νιώθουν εργασιακή επισφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

GRDiscovery: Κινηματογραφική πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Οι μεγαλύτερες αθλητικές τραγωδίες»

Οπαδικό στη Νέα Ιωνίνα: Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στους 87 συλληφθέντες

Οι εγγραφές για το ΟΠΑΠ Unileague ξεκίνησαν – Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή στον μεγαλύτερο αθλητικό φοιτητικό θεσμό της χώρας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top