Δ. Κιλκίς: Επτά νέες παιδικές χαρές – Ανοίγει η όρεξη για παιδικό παιχνίδι

Δ. Κιλκίς: Επτά νέες παιδικές χαρές – Ανοίγει η όρεξη για παιδικό παιχνίδι

Αυξάνονται οι διαθέσιμοι χώροι παιδικής ψυχαγωγίας στον δήμο Κιλκίς με την ευχάριστη προσδοκία να ‘’καταληφθούν’’ από τους μικρούς του δημότες για να παίζουν και να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους σε λειτουργικούς αλλά και ασφαλείς χώρους.

Στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Κυριακίδη περιλαμβάνονται η κατασκευή επτά νέων παιδικών χαρών σε Βάθη, Ίσωμα, Μυριόφυτο, Αργυρούπολη, Λεβεντοχώρι, Χωρύγι και στον Δημοτικό Κήπο Κιλκίς καθώς και εργασίες συντήρησης σε άλλους έντεκα παιδότοπους.

Η Οικονομική Επιτροπή, με ομόφωνη απόφαση στη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε τους όρους και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου κατασκευής των νέων παιδικών χαρών – παρεμβάσεων σε υφιστάμενες, συνολικού προϋπολογισμού 924.000ευρώ. Η πίστωση προέρχεται από τους ΚΑΠ επενδυτικών δαπανών και το Πράσινο Ταμείο.

Οι παιδικές χαρές, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, θα κατασκευαστούν στα αρχικά σημεία εγκατάστασης των παλαιών υποδομών που αποξηλώθηκαν για λόγους ασφάλειας (Βάθη, Ίσωμα) σε κοινόχρηστους χώρους (Μυριόφυτο, Αργυρούπολη) και σε αύλειους χώρους υφιστάμενων και ανενεργών σχολικών μονάδων (Χωρύγι, Λεβεντοχώρι).

Σε όλες τις παιδικές χαρές θα απαιτηθούν χωματουργικές εργασίες, σκυροδετήσεις, δαπεδοστρώσεις και κατασκευή υπόβασης και θα τοποθετηθεί ο ανάλογος εξοπλισμός (μεταλλικές κούνιες, τραμπάλες, τσουλήθρες, τρενάκια με βαγόνια κ.α.).

Συγχρόνως, προβλέπεται η αντικατάσταση της ξύλινης περίφραξης με μεταλλική των παιδικών χαρών στις οδούς Βάρναλη και Ελύτη στο Κιλκίς, στον Βαπτιστή, στις Καστανιές καθώς και η αντικατάσταση του δαπέδου των παιδικών χαρών στις Α΄ και Β΄ Εργατικές Κατοικίες, επί της οδού Αθηνών, στην Επτάλοφο και στον Παντελεήμονα. Βελτιωτικές παρεμβάσεις θα γίνουν, τέλος, και στις παιδικές χαρές της Φιλιππουπόλεως, του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς και του Σταυροχωρίου.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top